Šiandien

Renginys įvykoJMDT | FEROMONAI| Rokiškis

Aprašymas

Juozo Miltinio dramos teatras atvyksta į Rokiškį! Balandžio 14 d. su romantiškaisiais FEROMONAIS dalyvausime XL-ajame Lietuvos profesionalių teatrų festivalyje „Vaidiname žemdirbiams“.

Jo Strømgren | FEROMONAI | vienos dalies spektaklis

Feromonai – tai kvazi-filosofinė melodrama apie meilę, pasižyminti jaudinančia pradžia, nuostabiu viduriu ir stulbinančia pabaiga. Ji patikima kaip mokslinė tezė, tačiau kartu išmoninga kaip vienas iš Pikaso gerųjų laikų paveikslų. Kam sėdėti namie ir skaityti enciklopediją, jei visus atsakymus į turimus klausimus galite gauti iš vieno vienintelio spektaklio? Daug žmonių, siekdami romantiškų patirčių, keliauja į Paryžių, tačiau po šio spektaklio labiau tikėtina, jog ims keliauti į Panevėžį. Nepamirškite rezervuoti bilietų pusė metų į priekį. Vieniši žmonės taip pat priimami.

Šis pastatymas – tai bandymas atgaivinti „photo drama“ (liet. nuotraukos drama) žanrą, kuris iki prasidedant interneto erai buvo populiaria moterų žurnalų rubrika. Šios ypatingai konservatyvaus, tačiau viliojančio turinio istorijos Vakarų kultūroje galimai reprezentavo melodramos piką. Dėl svarių priežasčių žanras išnyko, tačiau galbūt jis nusipelno būti prikeltas? Melodramatiškasis vaiduoklis grįžta, vaidenasi mūsų kasdienybėje ir viešuose pokalbiuose, kartodamas savo mantrą „daug jausmų, bet mažai turinio“.

Jo Strømgren (g. 1970) yra norvegų kilmės choreografas, režisierius ir dramaturgas. Jo kūrybai būdingi tarpdiscipliniškumas, fizinis humoras ir nonsensinė kalba. Lietuvai kūrėjas pažįstamas nuo savo karjeros su „Jo Strømgren Kompani“ kolektyvu pradžios – 1998 metais Lietuvos Nacionaliniame teatre įvyko pirmosios šio kolektyvo gastrolės, o 2001 metais kartu su Lietuvos šokio informacijos centru Lietuvos publikai buvo pristatyta spektaklio „Ten“ (angl. „There“) premjera.

2018 metais režisierius sugrįžo į Lietuvos Nacionalinį dramos teatrą ir pastatė spektaklį „Durys“, kuris pelnė net keturis „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimus. 2023 metų rugsėjį šiame teatre buvo pristatyta antroji režisieriaus premjera „Ruletė“. „Feromonai“ bus trečiasis Jo Strømgren darbas Lietuvoje su vietiniais aktoriais.

Projektą finansuoja Lietuvos Respublikos kultūros ministerija

Dramaturgas, režisierius, choreografas ir scenografas – Jo Strømgren
Šviesų dailininkas – Vilius Vilutis
Kostiumų dailininkė – Dovilė Gudačiauskaitė
Fotografas – Arvydas Gudas
Režisieriaus asistentė – Sigita Rutkauskaitė

Vaidina: Mindaugas Ancevičius, Ieva Brikė, Tadas Gryn, Urtė Povilauskaitė, Toma Razmislavičiūtė, Joris Zaliauskas

Premjera – 2023 m. spalio 21 d.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook