Šiandien
Grįžti į pilną sąrašą

Močiutės sriubytė

Močiutės sriubytė

Noriu valgyti!! Šita frazė pradeda brautis į galvą, kai tik laikrodis išmuša pietų metą. Tada užsinori šilto, garuojančio naminio maisto. Kad ir, pavyzdžiui, gardžios močiutės sriubytės. Niam niam.. Valgyti tai skanu būdavo, bet kaip pasidaryti tą gardėsį pačiam? Čia tai klausimas. Šaldytuve be šiaurinio vėjo švilpesio dar galima surasti ir vieną kitą tinkamą produktą. Spintelėje vartaliojasi ir keleta prekinę išvaizdą beprarandančių, bet sriubai dar tinkančių bulvių, morkų, svogūnėlis. Tai, berods, ir viskas, ko reikia. Belieka apsiginkluoti peiliu ir kibti į darbą.

 

Vienai porcijai sriubytės reikės:

  • 1 didesnė susiraukšlėjusi bulvė, 
  • 1 vis dar gerai atrodanti morka,
  • 1 svogūnėlis, sugebantis dar išspausti ašaras net ir stipriausiems vyrams,
  • 50 g baltutėlių ryžių 
  • 1 gabalėlis netyčia užsilikusio vištienos buljono,
  • žiupsnelis nuo indo dugno nugramdytos druskytės.

Bulvė, morka ir svogūnas prašosi nulupami. Pasitelkę visus savo gabumus dailiai nulupkite produktus, juos susmulkinkite. Morkytę ir bulvytę suberkite į užvirintą vandenį, svogūnėlį- į keptuvę, kad apskrustų šonus. Paskui ir juos sudėkite į puodą. Pusiau išvirus bulvytei, įpilkite ryžius. Tada išvirkite viską iki galo ir pagardinkite buljonu bei druskyte. Dar pavirkite kelias minutes ir tada jau mėgaukitės šiltu šedevru.

PASTABA. Gamindami neskubėkite, bet žinokite, kad skrandis – tai aikštinga žmogaus dalis, kuri nemėgsta ilgai plušančių.

SKANAUS!

Nuotr. www.sxc.hu
Kaveikti.lt informacija


Vietų / renginių paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook