Šiandien

Renginys įvykoMuzikali tragikomedija „Dar vienas Džokeris“

Aprašymas

Šarūno Banevičiaus parašyta, režisuota muzikali tragikomedija „Dar vienas Džokeris“ yra apie pasiklydusius žmones, laisvę ir priklausomybę. Ir ne vien apie priklausomybę nuo svaigalų, joje kalbama apie priklausomybę nuo žmogaus, nuo santykių, nuo santykiavimo, nuo dėmesio, nuo pirkimo, nuo darbo, nuo interneto, nuo kančios.

Pagrindiniam spektaklio personažui penkioliką metų dirbusiam klounu populiariame vaikiškame TV šou, pranešama, jog laidos egzistavimas baigiasi, o sutartis su juo nebebus pratęsiama. Kitaip tariant, jis po penkiolikos šlovės ir nuolatinio eterio metų turi nusivalyti personažo grimą ir pradėti savo, naują egzistavimo etapą. 

Vyriškis likęs bedarbiu arba, kaip jis labiau mėgsta būt vadinamas,– freelanceriu bando kabintis į gyvenimą, tiesa, tie bandymai chaotiški, pilni baimės ir sąmyšio. Stebime kaip linksmasis klounas Malounas ima virsti agresyviuoju Džokeriu, su šautuvu rankoj, pasiruošusiu galutinai sugriauti Malouno gyvenimą, kaip ir viską aplink. Prasideda negailestingas cirkas su ginklais ir svaigalais.

Profesionaliai atliekama, kompozitoriaus ir muzikanto Kęstučio Vaitkevičiaus, specialiai spektakliui muzika tampa istorijos pasakotoja, o žiūrovas gali patirti kokybišką muzikinę terapiją. Spektaklio vokalas Agnė Šiaulytė (Petunija) savo stebuklingu balsu kurianti atokvėpio, saugumo ir švelnaus poilsio jausmus žiūrovui. Jos kuriama atmosfera padeda Džokeriui pasijusti saugiu, mylimu, atitolina vienatvę. 

Muzikali tragikomedija „Dar vienas Džokeris“
N-16 (spektaklyje yra necenzūrinių žodžių ir necenzūrinių minčių)
Menų spaustuvė Vilnius, 2024 m. vasario 13 d. 18:30 val.
Trukmė apie 2 val.
Bus muzikos, juoko, ašarų ir kitų svaigalų.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook