Šiandien

Renginys įvyko10-asis „Odessa Classics“ festivalis

Aprašymas

Atlikėjai:
LIETUVOS NACIONALINIS SIMFONINIS ORKESTRAS
(meno vadovas ir vyr. dirigentas Modestas Pitrėnas)
Choras VILNIUS (meno vadovas ir vyr. dirigentas Artūras Dambrauskas)
Solistas ALEXEY BOTVINOV (fortepijonas, Ukraina)
Dirigentas MODESTAS PITRĖNAS

Programa:
JOHANNES BRAHMS – Koncertas fortepijonui ir orkestrui Nr. 1 d-moll, op. 15
VALENTYN SILVESTROV – „Himnas“ styginių orkestrui
OLEKSANDR SHCHETYNSKY – „Requiem“ mišriam chorui ir styginių orkestrui
MYROSLAV SKORYK – „Melodija“ chorui ir styginiams

Prestižinis ir labai laukiamas festivalis „Odessa Classics“ į Odesą kasmet sukviesdavo gausų klasikinės muzikos atlikėjų būrį. Deja, Rusijai užpuolus Ukrainą, festivaliui namų teko ieškoti svetur. Vienas jau 10-ojo festivalio koncertų vyks Vilniuje. Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, choras „Vilnius“ ir svečias iš Ukrainos pianistas Alexey’us Botvinovas klausytojams padovanos solidų stambių formų repertuarą, kuriame – Vakarų Europos ir šiuolaikinės ukrainiečių klasikos derinys.

Koncertą pradės Johanesso Brahmso Koncertas fortepijonui ir orkestrui Nr. 1 d-moll – pirmasis viešai atliktas kompozitoriaus simfoninis kūrinys. Toliau koncerto programoje – Ukrainos kompozitorių muzika. Valentyno Silvestrovo „Himnas“ styginių orkestrui, dėl sakralaus skambesio gavęs „kilnios šlovinimo giesmės“ epitetą, yra savotiškas tylos apmąstymas su solo smuiko partija, ją grieš LNSO antrųjų smuikų grupės koncertmeisterė Kristina Morozova. Oleksandro Shchetynsky’o „Requiem“ – lyriškas mirties apmąstymas, karo kontekste įgaunantis simbolinę prasmę. Koncertą pabaigs melancholiškai elegiška Myroslavo Skoryko „Melodija“.

Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje jau ne kartą koncertavęs ukrainiečių pianistas Alexey’us Botvinovas garsus savo rekordu – itin sudėtingas Johanno Sebastiano Bacho „Goldbergo variacijas“ jis atliko daugiau nei 300 kartų. Su A. Botvinovu vienoje scenoje pasirodys per penktąjį veiklos dešimtmetį žengiantis choras „Vilnius“ ir Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook