Šiandien

Renginys įvykoKELIONĖ STYGOMIS

Aprašymas

Valdovų rūmai, Katedros a. 4, Vilnius

G. Kuprevičius. Koncertas altui ir orkestrui „Trys mano būsenos“ (pasaulinė premjera)

M. Bruch. Dvigubas koncertas smuikui ir altui, op. 88

F. Mendelssohn. Simfonija Nr. 4 A-dur, op. 90 („Itališkoji simfonija“)

Rolandas Romoslauskas, altas

Zbigniev Levicki, smuikas

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras

Dirigentas Robertas Šervenikas

Gražų pavasario vakarą Valdovų rūmuose karaliaus styginiai. Koncerte bus reta proga drauge su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru išgirsti net du solistus – Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertmeisterius charizmatiškąjį smuikininką Zbignievą Levickį ir altininką, kamerinio ansamblio „Vilniaus arsenalas“ įkūrėją ir narį Rolandą Romoslauską.

Pirmoje koncerto dalyje skambės kompozitoriaus Giedriaus Kuprevičiaus (g. 1944) koncerto altui ir orkestrui „Trys mano būsenos“ pasaulinė premjera. Tai šiuolaikinis kūrinys, kuriame moderniomis alto išraiškos priemonėmis žaidžiama su orkestro tembrais ir ritmais perteikiant tris skirtingas nuotaikas – klajones, nerimą ir ramybę. Pirmoje dalyje taip pat skambės vokiečių romantinės muzikos kompozitoriaus Maxo Brucho (1838–1920) dvigubas koncertas smuikui ir altui, op. 88.

Antroje dalyje Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras atliks Felikso Mendelssohno (1809–1847) „Itališkąją simfoniją“, įkvėptą kompozitoriaus kelionės po Italiją. „Tai – Italija! Dabar prasidėjo tai, ką aš visada laikiau didžiausiu gyvenimo džiaugsmu. „Itališkoji simfonija“ įgauna pagreitį. Tai bus džiugiausias kūrinys, kokį aš kada nors esu parašęs“, – laiškuose iš Romos savo seseriai rašė F. Mendelssohnas.

Koncertui diriguos vienas ryškiausių savo kartos Lietuvos dirigentų, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas maestro Robertas Šervenikas. Dirigentas ypač vertinamas už aktyvią ir įvairiapusę kūrybinę raišką – lietuvių kompozitorių simfoninių kūrinių premjeras bei įtaigias ir brandžias šiuolaikinės bei klasikinės muzikos interpretacijas. Nuo 2008 m. R. Šervenikas dirba Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro muzikos vadovu. Dirigentas taip pat nuolat kviečiamas diriguoti Miuncheno valstybinėje operoje.

KĮ Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro kultūros ir pramogų paslaugų teikimo vartotojams taisyklės http://lvso.lt/lt/veikla/taisykles

http://lvso.lt/lt/patalpu-nuoma/virtualus-turas

KĮ Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras pasilieka teisę pristatyti parterio priekyje 2 papildomas eiles A ir B.

Virtualus turas – puiki galimybė pavaikščioti po Vilniaus kongresų rūmų fojė, parterio ir balkono erdves. Šio turo pagalba taip pat galite išsirinkti jums labiausiai tinkamas vietas. http://lvso.lt/lt/patalpu-nuoma/virtualus-turas

PRISTATOMOMS VIETOMS NUOLAIDOS NETAIKOMOS.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook