Šiandien

Renginys įvykoBardai tarp žvaigždžių: Baltasis kiras; Justino Žilinsko trio

Aprašymas

Planetariume skambės Baltojo Kiro ir Justino Žilinsko dainos

Tiketai: Bardai tarp žvaigždžių: Baltasis kiras; Justino Žilinsko trio

2019 m. vasario 1 d. 19 val. koncertų cikle ,,Bardai tarp žvaigždžių" - dviejų dalių autorinių dainų vakaras, kuriame pasirodys Tautvydas Augustinas, geriau žinomas ,,Baltojo Kiro" pseudonimu, bei dainų autorius ir atlikėjas Justinas Žilinskas, daugeliui pažįstamas kaip knygų vaikams autorius. Koncerte netrūks dialogų, muzikinių sąskambių, poezijos bei dangaus aukštybės.

Justinas Žilinskas - pagal oficialų išsilavinimą - teisininkas, profesoriaujantis Mykolo Riomerio universitete. Kartu - publicistas, rašytojas, vaikų literatūros autorius, jau prirašęs net šešetą knygų. Bet šalia knygų Justinas dar rašo ir dainas. 2007 m. jis subūrė namų muzikavimo grupę ,,Ilgumos", kaip pats sakė - „gaivinant“ prof. Leonido Donskio „apraudotą“ tradiciją, kai „tarp popmuzikos ir aukštosios kultūros nėra „naminės“ meilės muzikai, kai žmonės groja daugiausia sau ir truputį – kitiems“. Grupei neatlaikius emigracijos iššūkių, Justinas muzikuoja ar vienas, ar su įvairiais bičiuliais, o apie pasirodymus sako: ,,Taip, scenoje man ramiau ne vienam – paslysiu aš, išsilaikys kažkas kitas. Ir kai kitas prisiliečia prie dainos, ji pakinta, pasispalvina, tu atneši molį, bet išminkai ne vienas!” Kartu su Justinu planetariume muzikuos: Barbora Drąsutytė (fleitos, balsas), Linas Bankauskas (el. gitara, perkusija). Specialus svečias – Justina Kaminskaitė (balsas).

Kitas ne mažiau ryškus atlikėjas Lietuvos scenoje – grupės „Baltasis Kiras“ lyderis Tautvydas Augustinas. Projekte „Bardai tarp žvaigždžių“ dalyvausiantis atlikėjas žada surengti smagų pasirodymą, kuris privers nusišypsoti kiekvieną atėjusį. Savo kūryboje atlikėjas apdainuoja svarbius žmones ir reiškinius. „Ji (kūryba) eina išvien su jausmu, kuris veda link savojo lizdo – namų, kuriuose visada nesveikai gera ir ramu. Mes tik padedam vieni kitiems keliauti per šitą skubėjimą, kuris ne lyg azartinis lošimas po truputį pasiglemžia gebėjimą išlikti žmogumi. Muzika padeda neužsimiršti ir judėti tikriau“ – sako Tautvydas.

Į susitikimą du menininkai kviečia visus, neabejingus autorinei kūrybai. Koncertas vyks išskirtinėje erdvėje, kur dangaus pasaulis susilieja su skambančia muzika.

Bilietus platina TIKETA bei likus 1 val. iki renginio pradžios prie salės durų.

Bilietų kaina: 10 Eur. Koncerto dieną: 12 Eur

Informacija tel. 867223266

El.paštas: koncertai@bardai.lt

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook