Šiandien

Renginys įvykoPavel Priažko „Puikus gyvenimas“ (N-18) Rež. Tomas Jašinskas

Aprašymas

Spektaklis rodomas paskutinį kartą!

Pavel Priažko

PUIKUS GYVENIMAS

Su lietuviškais titrais; N-18

Režisierius – Tomas Jašinskas

Dailininkė – Morta Žukauskaitė

Muzikinis apipavidalinimas – Aleksandr Špilevoj, Tomas Jašinskas

Režisieriaus asistentė – Kornelija Krasilnikovaitė

Taikliausiai šį kūrinį ko gero apibūdintų šūkis „Jaunoji karta rūlina!“

Žiūrovams skirtas rūstus perspėjimas: spektaklyje skamba nenorminė leksika (t.y., rusiški keiksmažodžiai). To nepabūgusių laukia dozė „shopping&fucking“ rūšies sceninio adrenalino.

Scenoje nevaržomai liejasi jaunosios kartos gyvenimiškų ir žodinių realijų srovė: pulsuojanti, šokiruojanti, erzinanti, nesumeluota, neiškreipta ir niekuo nepridengta. Siužetas paprastas: kūno kultūros mokytojais dirbantys broliai Aleksejus ir Vadimas ištvirkauja su savo mokinėmis, kol pirmasis pasiryžta vieną iš merginų vesti, o Vadimas tuo metu nė kiek nesikuklina apgaudinėti savo brolį su jo išrinktąja. Visa tai išvirsta į vestuvinį girtavimą, ištvirkavimą ir beprotišką siautėjimą... Nepaisant to, jauni žmonės daro išvadą, kad jų gyvenimas klostosi puikiai.

„Tai, kas kadaise buvo labai svarbu, dabar tampa nereikšmingu gyvenimo epizodu. Manyčiau, tai yra dėsninga išvada. Antai kadaise žmonėms būdavo labai svarbios vestuvės, o dabar tai – tik kasdienis įvykis. Nesvarbu, ar vestuvės, ar skyrybos... Šiuolaikiniai žmonės siekia tik malonumų, o meilės sąvoka – ji pasiliko XX amžiuje“, – komentuoja pjesės autorius.

Po trečio skambučio žiūrovai į parterį – NEĮLEIDŽIAMI.

Ačiū, kad nevėluojate.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook