Šiandien

Renginys įvykoJubiliejinis aktoriaus Vlado Bagdono vakaras | Vilnius

Aprašymas

“Visiškai nenoriu savęs paaukoti kokiai nors idėjai, išskyrus teatro. Nemėgstu garsių šūkių, pompastiškų ir neva prasmingų šnekų apie ateitį, tėvynę. Man atrodo, kad į viską reikia žiūrėti paprasčiau. Norėčiau jaustis patogiai savo Vilniuje, kur esu gimęs, gyvenęs ir visą laiką nuoširdžiai dirbęs. Tikiuosi, kad taip ir bus”, - viename iš interviu kalbėjo aktorius Vladas Bagdonas.

Artėjant nepaprastai neįprastai 2019 m. sausio 16 dienai, kai aktorius pasitiks savo 70-metį, scenos meistras neslepia “po penkiasdešimties - gimtadienių nesureikšminu“. Tačiau jo scenos bendražygiams, kolegoms, bičiuliams ir gerbėjams ši diena – tikrai neeilinė. Todėl geros muzikos ekspertai „Bardai LT“ bendradarbiaudami su Lietuvos rusų dramos teatru nusprendė sausio 17 d. (ketvirtadienį) 18:30 val. šiame teatre surengti Aktoriaus kūrybinį vakarą – susitikimą teatre, kurio scenoje aktorius vaidino ne kartą. Tai puiki galimybė pamatyti ir išgirsti talentingą kūrėją, kurio milžiniškas indėlis į Lietuvos teatro istoriją yra įvertintas Nacionaline kultūros ir meno premija.

Vakare netruks muzikos, juk ji paskutiniu metu užima nemažai vietos Vlado Bagdono gyvenime, netruks ir netikėtų susitikimų bei istorijų, ir dar viso to, ko pats jubiliatas dar nežino.

„Kai būna mano vakarai, visuomet prašau neišjungti salėje šviesų – noriu matyti žiūrovų veidus, jų akis. Aš noriu su jais bendrauti“. Ir bendravimo tikrai netruks - tuo atpažįstamu, giliu, hipnotizuojančiu balsu. O kur dar ironiški ir rimti pasakojimai, ištraukos iš spektaklių, neįkyriai, jautriai skambanti gitara, kurią papildo Vytauto Mikeliūno smuikas, Eugenijaus Kanevičiaus kontrabosas, Gintaro Šulinsko gitara ir Sigito Mickio fortepijonas. Pokalbis su žiūrovu – jis bus įtaigus, išmintingas, subtilus, melodingas ir viltingas – toks, koks yra ir pats Vladas Bagdonas. Kaskart stebinantis ir atsiskleidžiantis vis nauja jėga.

Vakarą ves aktorė Kristina Kazlauskaitė.

Vladas Bagdonas – aktorius, palikęs ryškius pėdsakus teatro ir kino istorijoje, Lietuvos kultūroje. Profesijos fanatikas, kurio gyvenimas neįsivaizduojamas be scenos, o susitikimai su žiūrovais yra kaip gryno oro gurkšnis, jau ilgus dešimtmečius ištikimai tarnauja scenai ir jos mūzoms. Jo sukurti vaidmenys sukrečia ir apvalo, neša šviesą, apnuogina stipriausias ir silpniausias žmogaus savybes, ir, kas svarbiausia kūrėjui, niekada nepalieka žiūrovo abejingu. Artisto dainos, tokios kaip "Vaikystės šviesa", "Mano senai mokyklai", "Sapnas apie motiną" yra klausomos ir mylimos, o susitikimai su Meistru – laukiami ir praturtinantys.

Organizatorius: VšĮ Bardai LT

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook