Šiandien

Renginys įvyko„Batuotas katinas“

Aprašymas

Batuotas katinas

Muzikinis spektaklis vaikams nuo 3 m.

Scenarijaus autorius ir režisierius – Algirdas MIKUTIS

Dailininkė – Aušra BAGOČIŪNAITĖ-PAUKŠTIENĖ

Muzika - Olegas DITKOVSKIS

Premjera - 2012 m. rugsėjo 8 d.

Vaidina:

Karolis Algimantas Butvidas, Imantas Precas, Edita Zėčiūtė, Šarūnas Datenis, Irmantas Jankaitis, Dalius Butkus, Almira Grybauskaitė, Deivis Sarapinas.

„Lėlės“ „Batuotas katinas“ - muzikinis spektaklis vaikams, gausus cirko ir akrobatikos numerių, kuriuos atlieka viduramžių gatvės artistais persirengę aktoriai. Spektaklyje skamba šiuolaikiška Olego Diktkovskio muzika ir gyvai atliekamos dainos, veikia įvairiausių mastelių lėlės ir objektai . Ypatingai spalvingame ir žaismingame spektaklyje vaikai susipažins ne tik su tradicine pasakos fabula, bet ir bus skatinami sąmoningai mąstyti: režisierius A. Mikutis prasitarė spektaklyje siekiantis kvestionuoti tradicinį pasakų herojaus įvaizdį, atskleisti „akių dūmimo“ mechanizmus ir pasekmes.

***

Charlesio Perrault`o pasaka „Batuotas katinas“ - vienas žymiausių ne tik garsiojo pranzūzų rašytojo (iš 1697 m. išleisto pasakų rinkinio "Motušės Žąsies pasakos, arba Praėjusių laikų istorijos ir pasakos su pamokymais"), bet ir pasaulinės, vaikams skirtos, literatūros kūrinių. Visiems puikiai žinomas siužetas apie katiną, padedantį pralobti savo kvailam šeiminkui ir laimėti karaliaus dukros ranką, teatrų scenose interpretuojamas dažniausiai tiesmukiškai ir iliustratyviai, akcentuojant stebuklinius nuotykius ir pagrindinio veikėjo - batuoto katino - teigiamą herojiškumą.

Režisierius Algirdas Mikutis šioje pasakoje įžvelgia itin aštrią ir aktualią šiandienai socialinę tematiką - apgavystėmis ir gudrumu praščiokai ir kvailiai tampa turtingais, gerbiamais ir garbinamais. „Manau, kad ir jaunąją kartą reikia ugdyti taip, jog šie nesektų akla propaganda, bet mąstytų kritiškai, mokėtų vertinti kitų poelgius, atskirtų pelą nuo grūdų ir priešintųsi iškraipytoms moralės normoms. „Batuoto katino“ pasaka - puikiausias pavyzdys to, kaip dėka apgavysčių ir sukčiavimų tampama herojumi. Man regis, jog šiandien sparčiai kinta vaikų mąstymas ir supratimas apie Gėrį ir Blogį: masinių medijų, amerikietiškos animacijos pagalba formuojamas tendencingas požiūris į heroizmą - vaikai „serga“ už „teigiamus“ herojus, nors jų veiksmai moralės požiūriu visiškai nepateisinami.“ - teigia režisierius A. Mikutis.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook