Šiandien

Renginys įvykoVAKARAS SU „XYLOS“

Aprašymas

Mažojoje salėje

XYLOS TRIO

Ieva Pranskutė (smuikas, Vokietija-Lietuva)

Mislav Brajković (violončelė, Kroatija)

Mayu Kotari (fortepijonas, Japonija)

Programoje:

Joseph Haydn – Fortepijoninis trio C-dur, Hob. XV:27

Claude Debussy – Fortepijoninis trio G-dur

Alexander von Zemlinsky – Trio fortepijonui, smuikui ir violončelei d-moll, op. 3

Ieva Pranskutė jau šešerių metų koncertavo su Lietuvos kameriniu orkestru. Nuo 2012 m. ji yra orkestro „Kremerata Baltica“ artistė, scenoje grojusi su pasaulinio garso muzikais. Smuikininkė yra ir įvairių konkursų laureatė, Lietuvos ambasados Austrijoje apdovanota už Lietuvos kultūros sklaidą tarptautiniu mastu, mokėsi Lietuvoje ir svetur: 2011–2017 m. Muzikos ir vaizduojamųjų menų universitete Vienoje, 2015–2016 m. Prancūzijos nacionalinėje Liono muzikos ir šokio konservatorijoje. Atlikėja nuolat koncertuoja su orkestru, kameriniais ansambliais („Xylos Trio“, „Doreen Quartet“), groja rečitalius įvairiose Europos koncertų salėse. 2015 m. ji laimėjo konkursą dalyvauti legendinio muziko Yehudi Menuhino įsteigtame projekte „Live Music Now“, 2018 m. buvo projekto „Festakt gegen gewalt und rassismus“ dalyvė.

Mislav Brajkovič – kamerinių ansamblių „Doreen Quartet“ bei „Xylos trio“ narys, studijavo Zagrebo muzikos universitete, Lichtenšteino tarptautinėje muzikos akademijoje, o pastaruoju metu studijuoja Vienos muzikos ir vaizduojamųjų menų universitete. Violončelininkas net keturis kartus apdovanotas Kroatijos mokslo ir švietimo ministerijos apdovanojimu „Žinių Oskaras“ už išskirtinius pasiekimus tarptautiniuose ir nacionaliniuose konkursuose. M. Brajkovič koncertavo prestižinėse salėse, dalyvavo žymiuose kamerinės muzikos festivaliuose, jo scenos partneriais buvo žinomi violončelininkai.

Mayu Kotari gimė Tokijuje (Japonija). Nuo 2014 m. studijuoja kamerinę muziką Vienos muzikos ir vaizduojamųjų menų universitete. 2017 m. ji laimėjo II premiją ir specialųjį prizą už išskirtinį J. Brahmso kūrinio atlikimą 24-ajame tarptautiniame J. Brahmso konkurse Austrijoje, buvo apdovanota diplomu tarptautiniame Antono Rubinšteino konkurse Diuseldorfe (Vokietija), 2018 m. laimėjo II vietą Tarptautiniame pianistų konkurse Vienoje. Pastaruoju metu pianistė daug koncertuoja solo bei kameriniuose ansambliuose Japonijoje ir Austrijoje. Nuo 2018 m. ji ansamblio „Xylos Trio“ narė.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook