Šiandien

Renginys įvykoLUKAS GENIUŠAS SKAMBINA J. BRAMSĄ

Aprašymas

LIETUVOS VALSTYBINIS SIMFONINIS ORKESTRAS

Meno vadovas ir vyr. dirigentas Gintaras Rinkevičius

Solistas LUKAS GENIUŠAS (fortepijonas)

Dirigentas GINTARAS RINKEVIČIUS

Programoje:

Piotr Čaikovskij – Simfonija Nr. 1, g-moll, op. 13

Johannes Brahms – Koncertas fortepijonui Nr. 2, B-dur, op. 83

Žymių muzikų šeimoje gimęs pianistas Lukas Geniušas – vienas garsiausių lietuvių pianistų pasaulyje. 2015 m. laimėtas sidabro medalis tarptautiniame P. Čaikovskio konkurse jaunajam menininkui atvėrė prestižinių pasaulio koncertų salių duris. Pasirodymai nuo Paryžiaus iki Tokijo, nuo Montevidėjaus iki Toronto – vos 28-erių sulaukęs L. Geniušas per sezoną sugroja daugiau negu 70 koncertų.

„Spindesys ir branda, nugalėtojo talentas ir gili interpretacija“, – taip pianisto pasirodymą 2016 m. apibendrino įtakingas Didžiosios Britanijos dienraštis „The Guardian“. L. Geniušas jau yra koncertavęs su Hamburgo, Duisburgo, BBC Škotijos, Sankt Peterburgo filharmonijos, „Kremerata Baltica“, Sankt Peterburgo Marijos teatro ir kitais žymiais simfoniniais orkestrais. Menininkas žavi klausytojus ne tik įspūdingu virtuoziškumu, bet ir stilingumu, intelektualia ištarme, temperamento, emocijų ir logikos derme.

Šį vakarą antroje koncerto dalyje L. Geniušas atliks vokiečių romantiko Johanneso Brahmso (1833–1897) Koncertą fortepijonui ir orkestrui Nr. 2.

Koncerto pradžioje skambės vienas žymiausių rusų romantinės muzikos kompozitoriaus Piotro Čaikovskio (1840–1893) ankstyvųjų kūrinių – sSmfonija Nr. 1, visame pasaulyje dar žinoma pavadinimu „Žiemos svajos“. Apie didžiulio pripažinimo sulaukusią simfoniją vėliau kompozitorius savo laiškuose rašė: „Nors daugeliu požiūriu ši simfonija gali pasirodyti nebrandi, visgi ji yra turtingesnė ir geresnė nei daugelis mano brandžiųjų darbų“.

Šį vakarą Lietuvos valstybiniam simfoniniam orkestrui diriguos jo meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas, Lietuvos nacionalinės premijos laureatas profesorius maestro Gintaras Rinkevičius.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook