Šiandien

Renginys įvykoTKKF kino klubas pristato: „Mendė“

Aprašymas

Šįsyk pristatome Panoso Cosmatoso siaubo trilerį „Mendė“. Sunkiai telpantis į žanro rėmus, filmas įtraukia žiūrovą garsų, vaizdų, prasmių bei emocijų jūron, nagrinėdamas keršto, meilės ir kulto temas. Religinei sektai sugriovus jaukią Mendės ir Redo atsiskyrėliško gyvenimo miške idilę, Redas pasineria į fantasmagorišką keršto kelionę, kurios beprotybę filme perteikia aštrūs, nepatogūs bei vizualiai turtingi kadrai, o eksperimentinis „Mendės“ garso takelis paverčia trilerį psichodeline sunkiojo metalo opera, alsuojančia aštuoniasdešimtųjų siaubo filmų nostalgija.

Kaip ir kino festivalio uždarymą, taip ir šį seansą TKKF dedikuoja legendinio islandų kino kompozitoriaus Jóhanno Jóhannssono atminimui: „Mendės“ garso takelis – paskutinis šio kūrėjo darbas. Kaip pastebi kino kritikas B. Tallerico, šio siaubo trilerio garso takelis toks svarbus, kad tarsi tampa dar vienu filmo veikėju, o filmą verta pamatyti jau vien dėl kompozitoriaus meistrystės, dar kartą atsiskleidžiančios paskutiniame jo kūrinyje.

Režisierius – Panosas Cosmatosas, JAV, Belgija 2018 m., siaubo trileris, 121 min., anglų kalba su lietuviškais subtitrais, N-18

TKKF kino klubo renginius remia Lietuvos kino centras.

Partneriai: Kauno kultūros centras

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook