Šiandien

Renginys įvykoCommon People: Silence is a Falling Body (2017)

Aprašymas

Platforma Kitas Kinas sugrįžta į Kauno menininkų namus, pristatydama dokumentinių filmų seriją „Common People“. Serijos epicentre – intymūs ekscentrikų ir atskalūnų portretai, jautrios santykių dramos ir socialiniai reiškiniai, subkultūros ir bendruomenės, egzistuojančios visuomenės paribiuose. Sausio 16 d. 19 val. vyks pirmasis ciklo kino seansas – filmas „Tyla – tai krintantis kūnas“ (angl. k. „Silence is a Falling Body“, isp. k. „El Silence es un Cuerpo que Cae“).

Haimė filmavo viską – nufilmavo net ir savo paties mirtį. Jo dukra Agustina paveldėjo daugiau nei šimtą valandų video įrašų ir daugybę klausimų. Agustinos tyrinėjimai atvėrė homoseksualią ir politiškai aktyvią Haimės praeitį, po jo vestuvių laikytą visiškoje paslaptyje. VHS ir 8mm juostų naminiai įrašai kuria nostalgišką, poetišką atmosferą, o interviu su senais Haimės draugais atskleidžia iki šiol nežinotas praeities istorijas.

Devintajame dešimtmetyje Argentinoje apie homoseksualumą viešai kalbėti buvo tabu. Tai buvo itin intensyvus laikas, pasižymėjęs politiniu aktyvizmu, LGBT bendruomenės emancipacijos atbudimu ir AIDS epidemijos pradžia. „Tyla – tai krintantis kūnas“ - intymus egodokumentinis portretas ir pasakojimas apie aistrą, lytiškumą, šeimą ir laisvę.

Rež. Agustina Comedi

Dokumentika, Argentina, 2017, ispanų k., angl., liet. subt., 75 min.

Bilieto kaina – 3 EUR (2 EUR moksleiviams, studentams, senjorams). Bilietus galima įsigyti renginio vietoje ir „Tiketa“ kasose bei interneto svetainėje.

Ciklas „Common People“ (liet. k. „paprasti žmonės“) sieks diskutuoti ne tik apie filmų turinį, bet ir apie dokumentinio kino reiškinį apskritai. Bus keliami klausimai, susiję su dokumentinio kino kūrimo etika, režisūriniais sprendimais. Filmuoti ar nefilmuoti? Kada režisierius (-ė) peržengia artumo su savo subjektu ribą? Ar dokumentinis kinas turėtų atspindėti tikrovę ar kūrėjo viziją? Apie tai bus diskutuojama bei kalbama žvelgiant į kino filmus, kurių centre – savo istorijas pasakojantys žmonės: jautrūs, ne visada pritampantys, kūrybingi ir ekscentriški.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook