Šiandien

Renginys įvykoMuzika ne tik PUČIAmiesiems

Aprašymas

Muzika ne tik PUČIAmiesiems

Kauno valstybinė filharmonija 2019 vasario 23 (šeštadienis) 17.00

KAUNO PUČIAMŲJŲ INSTRUMENTŲ ORKESTRAS „ĄŽUOLYNAS“

(orkestro dirigentas Giedrius Vaznys)

Dirigentai Jonas Janulevičius

Giedrius Vaznys

Koncertą veda Justė Jankauskaitė

Solistai

Austina Mažeikaitė (smuikas)

Tomas Razmus (klarnetas)

Agnė Čepaitytė (mecosopranas)

Mykolas Stanevičius (tenoras)

Motiejus Bazaras (fortepijonas)

Styginių kvartetas „Mozaika“: Jonė Barbora Laukaitytė (smuikas), Marija Raisanen (smuikas), Dovydas Bulotas (altas), Norbertas Veršulis (violončelė)

Programoje – nemari klasika ir populiarioji muzika

Koncerto trukmė: 1’30

Bilietai : 5, 7 Eur

APIE KONCERTĄ

MUZIKA ne tik PUČIAmiesiems klausytojus pasitiks jau ketvirtą kartą. Tai pats netikėčiausias ir veržliausias Kauno pučiamųjų instrumentų orkestro „Ąžuolynas“ projektas. Jame kiekvienais metais gausiai dalyvauja solistai. Sutikite, nedažnai koncertuose galite išgirsti tokius derinius kaip smuikas, styginių kvartetas, muzikuojantys kartu su pučiamųjų instrumentų orkestru. Taip koncertas smuikui, pjesė fortepijonui ar daina savo rūbą atnaujina pučiamųjų instrumentų dėka.

Šiame koncerte „Ąžuolynas“ trumpam taps svarbiu solistų palydovu, draugaujančiu su smuiku, klarnetu, balsu, fortepijonu ir styginių kvartetu. Projektas lieka ištikimas prieš kelis metus gimusiai iniciatyvai su orkestru pakviesti muzikuoti moksleivius, studentus ir profesionalius atlikėjus. Draugystė pirmiausiai prasidėjo su Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos jaunaisiais muzikantais, tačiau šiandien geografija išplatėjusi, nes šių metų koncerte dalyvaus Lietuvos muzikos teatro, Vytauto Didžiojo universiteto ir J. Sibelijaus akademijos (Suomija) studentai. Koncerto programai žvalgomasi įdomių kūrinių ir specialiai rengiamos aranžuotės, o vakaro intriga galima būtų drąsiai vadinti kelis kūrinius – tai prancūzų kompozitoriaus D.Milhaud siuita „Skaramušas“, kuris bus atliekamas pianisto Motiejaus Bazaro (Giedriaus Vaznio aranžuotė) ir jauno italo kompozitoriaus M.Coco penkių dalių kompozicija, kurią su pučiamųjų instrumentų orkestru gros jaunimo styginių kvartetas „Mozaika“ (Jievaro Jasinskio aranžuotė). Kaip įprasta, šią unikalią programą rengia du dirigentai – tai nuo pradžios projekte dalyvaujantis Kauno valstybinio muzikinio teatro vyr. dirigentas Jonas Janulevičius ir Kauno pučiamųjų instrumentų orkestro „Ąžuolynas“ dirigentas Giedrius Vaznys.

Pluoštas girdėtos, bet naujai skambančios muzikos, netikėti solistų, ansamblių ir orkestro dialogai koncerto vakarą pavers įsimintinu įvykiu.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook