Šiandien

Renginys įvykoCRRNT No. 12 / KMN

Aprašymas

Sausio 22 d. 19 val. Kauno menininkų namuose (V. Putvinskio g. 56, Kaunas) dvyliktoje ciklo dalyje, pasirodys vieni aktyviausių ir aktualiausių laisvojo džiazo bei improvizacinės muzikos atlikėjų: Arnas Mikalkėnas – fortepijonas, Eugenijus Kanevičius – kontrabosas,

Dalius Naujokaitis – mušamieji, kurie trio sudėtyje sugros dvigubą koncertą!

APIE ATLIKĖJUS

Pagrindinės Arno Mikalkėno veiklos sritys – džiazas, improvizacinė ir elektroakustinė muzika. Tai – garsui atidus kūrėjas, nebijantis, netgi, priešingai, siekiantis peržengti bet kokius muzikinius rėmus, ieškoti savito santykio su muzika. A. Mikalkėno muzikinių patirčių kraitis ypač gausus. Ne tik klasikinės ir džiazo muzikos studijos, bet ir musique concrète, roko, metalo ir kitų žanrų atgarsiai. Vienas pagrindinių kolektyvų, kuriuose groja A. Mikalkėnas – laisvojo džiazo trio „Ąžuoliniai berželiai“. Per savo karjerą šis kūrėjas yra grojęs ne tik su Arkadijumi Gotesmanu, Daliumi Naujokaičiu, Liudu Mockūnu, Gaile Griciūte ir kt., bet ir su ne mažiau įdomiais užsienio kūrėjais: Kenny Wollesenu, Haakonu Berre, Anne Liis Poll ir kt. Produktyviai jis yra bendradarbiavęs ir su šiuolaikinio alternatyvaus teatro bei „hepeningų“ kūrėju Justinu Kalinausku. Savo patirtimi A. Mikalkėnas dalinasi ir su studentais. Šiuo metu dėsto Lietuvos teatro ir muzikos akademijos studentams, neseniai Kaune kartu su verslininke Daiva Masaityte atidarė neformalaus muzikinio ugdymo erdvę „Jazz Academy“.

Eugenijus Kanevičius – vienas universaliausių Lietuvos džiazo bosistų, meistriškai atliekantis plačios stilistinės amplitudės muziką – nuo radikalaus „free“ iki melodingo „mainstream“. Išradingas muzikas, vienodai puikiai valdantis ir akustinį, ir elektrinį bosą, savo tembrinę paletę dar papildo elektroniniais priedais, gitara, trimitu, perkusiniais instrumentais ir balsu. Jo grojimas išsiskiria harmoniniu bei polifoniniu mąstymu, o kūryba linksta į savitą muzikos filosofiją, ypač ryškią jo sakraliniuose džiazo projektuose. Per 20 metų džiazo scenoje Eugenijus Kanevičius yra grojęs bemaž su visais Lietuvos džiazo kūrėjais, muzikuoja ir su kitų šalių „džiazmenais“. Bosistas taip pat groja solo, komponuoja giesmes, muziką vaikams, teatrui ir kinui. (mic.lt informacija)

Dalius Naujokaitis yra genialus perkusijos meistras, pastaruoju metu pradėjęs diriguoti ir kurti muziką. Jis yra nenormalus! Jis yra visiškai užvaldytas savo meno, ir niekas kitas jam nerūpi! Pametęs protą dėl muzikos mūzų, jis eina į priekį nenuspėjamai ir pavojingai, kaip ir visi poetai.“ – Jonas Mekas Avangardinės eksperimentinės muzikos bei laisvojo džiazo piligrimas, šiuo metu gyvenantis ir kuriantis Niujorke (JAV), muzikinę karjerą pradėjęs Lietuvoje ir nuolat su įvairiais projektais čia sugrįžtantis. Dalius Naujokaitis-Naujo – laisvas muzikas, grojantis laisvą muziką, laisvą nuo bet kokių muzikinių klišių ir stilistinių rėmų, nuo tradicinių garso išgavimo tradicijų ir nuo įprastų kūrybos formų. Į Daliaus Naujokaičio muzikos audinį įsigėrė visas turtingas skambantis pasaulis – jame ir įvairių šalių bei regionų muzikos elementai, ir įvairių krypčių bei žanrų bruožai, ir jį supančio pasaulio garsai bei triukšmai. Nepaprasta ekspresija išsiskiriantis kūrėjas ir atlikėjas muziką suranda visur – nuo gamtos garsų iki miestų skambesio, o jo rankų paliesti muzikos instrumentais gali tapti patys įvairiausi objektai – indai, laiptų turėklai, pjūklas, etc. Vitališka energija trykštantis kūrėjas vertina spontanišką muzikavimą ir aistringai dalyvauja įvairiuose performansuose bei pats juos inicijuoja. (mic.lt informacija)

Bilieto kaina 3 Eur . Bilietus 1 val. prieš renginį galima įsigyti Kauno menininkų namuose, o taip pat visose TIKETA kasose.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook