Šiandien

Renginys įvykoShalom, Bellissima!

Aprašymas

Pasvalio Krašto muziejuje, P. Avižonio g. 6

SHALOM, BELLISSIMA! - spektaklis, sukurtas pagal autentišką Bellos Shirin gyvenimo istoriją. 17-metė Bella, kartu su savo Holokaustą išgyvenusiais tėvais, emigruoja į Izraelį 1963 metais. 2004-siais ji vėl sugrįžta į gimtąjį Kauną ir pagaliau pasijaučia laiminga. Ką išgyveno Bella Izraelyje ir Lietuvoje? Kodėl ji nori kalbėti apie daugiakultūrę ir ypatingai gražią Lietuvą? Kodėl ji pyksta, kai lietuvius vadina žydšaudžiais?

Bellos istorija bus pasakojama žydiškos, trijų patiekalų vakarienės, metu.

KŪRYBINĖ KOMANDA: dramaturgė, režisierė - Ina Pukelytė, scenografė ir kostiumų dailininkė - Lina Jonikė, vaidmenis atlieka Olita Dautartaitė, Kamilė Mileikytė ir Rokas Lažaunykas/Kamilė Rutkaitė.

*Spektaklio partneris – „Kaunas 2022“, spektaklį globoja Lietuvos kultūros taryba.

Spektaklio trukmė - 1 val. 45 min., su pertrauka. Bilietus galima įsigyti Pasvalio krašto muziejuje arba Tiketoje.

Žiūrovų atsiliepimai:

Erika Drungytė - žurnalo "Nemunas" vyriausioji redaktorė:

"Buvau spektaklyje "Shalom, Bellissima!". Su skaidriausiom, šviesiausiom mintim po jo išėjau į savo mylimo Kauno gatves, o atmintis atplukdė vaikystės prisiminimų.Pagrindinė spektaklio herojė kalbėjo apie puikius žmones lietuvius, mylėjusius ir gelbėjusius žydus, apie neegzistuojančią kolektyvinę kaltę, apie nuostabų miestą Kauną ir širdies atsakymą, kas yra tėvynė."

Donatas Večerskis - 15min .lt direktoriaus pavaduotojas:

"Labai stipri istorija apie Bellą Shirin. Šio puikaus žmogaus istorijoje susipina tiek daug - Lietuva, Izraelis, Holokaustas, savižudybių skausmas, teatras, meilė tėvams ir Kaunui."

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook