Renginys įvykoGintautas Gascevičius albumo „Varava“ pristatymas

Aprašymas

Unikalaus muzikinio projekto autorius, būgnų, perkusijos meistras Gintautas Gascevičius daugeliui žinomas kaip legendinės grupės Bix narys.

Šiandien Gintautas yra daugelio muzikinių projektų dalyvis, spektaklių garso takelių autorius, kuriantis be standartų ir nuolat stebinantis klausytojus netikėtomis mušamųjų, vokalo, vaizdinių konceptualizacijomis.

G. Gascevičiaus solinis albumas „FonoGrafijos“ įvertintas, kaip vienas konceptualiausių 2017 m. išleistų albumų. Ryškiu individualiu braižu išsiskiriantis kūrėjas meno pasaulyje vertinamas kaip ypač originalus muzikinių performansų kūrėjas ir atlikėjas.

Šiandien pristatome naują menininko darbą – CD albumas „Varava“. Čia autorius daug dėmesio skyrė erdvės, kaip muzikos instrumento, organiškame buvime idėjų, poskonių, įtakų pynėje. Vietomis sąmoningai vengiama sterilumo, žengiama už profesionalumo ribų, audžiant muzikinį audinį, nevengiama suskambėti neįprastai. Jo muzika kuriami pasauliai labai vizualus. Tai tikras garsų teatras.

Naujo albumo skambesys visiškai kitoks negu „FonoGrafijos“, nors Gintautas ir tęsia kūrybines keliones atvaizdų ir vizijų „portalais“. Tai naršymas po neatrastus pasaulius, nepažintos teritorijos landšaftų tyrinėjimas ir jų topografinis žymėjimas.

Neįtikėtiną įvairių instrumentų ir daiktų skambėjimo dermę išgaunantis muzikantas įsitikinęs, kad profesionalumas, atlikimo lengvumas ar techniškai sudėtingi viražai įvaldomi tik atkakliai dirbant ir nuolat ieškant.

Naudojant originalius garsus, mus supančią aplinką galima suvokti giliau, netikėčiau, naujoviškiau. Derindamas kasdienybėje matomus daiktus su muzikos instrumentais, G. Gascevičius išgauna naujų ir negirdėtų skambesių. "Matomumai ir girdimumai tarsi verčia neabejoti visa ko tvarumu. Bet šešėlio šešėliai ir anapusybės ženklai vis praneša apie nepasakomumą, nes tai – ne iš žodžių pasaulio", - taip šio projekto idėją apibūdina muzikantas.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook