Šiandien

Renginys įvykoDangaus priglobstis (Skalvija)

Aprašymas

Pasibaigus Antrajam pasauliniam karui, jauna amerikiečių pora Kitė ir Portas atvyksta į Šiaurės Afriką tikėdamiesi, kad atvėsusius jų santykius įkaitins Alžyro saulė. Tačiau Portas suserga infekcine liga ir viduryje Sacharos, krečiamas drugio, miršta. Prislėgta ir vieniša Kitė pasileidžia, kur akys mato. Dykumoje ji sutinka karavaną. Jaunas prekeivis Belkasimas imasi globoti nuklydusią svetimšalę. Jis parsiveda Kitę į savo haremą. Moteris ištrūksta iš nelaisvės, tačiau ir gatvėje ji nesaugi. Galiausiai Kitę suranda gailestingosios seserys ir atiduoda Amerikos ambasados globai.

Filmas sukurtas pagal autobiografinį amerikiečių rašytojo Paulo Bowleso romaną (1949). B. Bertolucci pasikvietė jį kaip istorijos pasakotoją.

„Dangaus prieglobstis“ – tai antrasis „Rytų trilogijos“ („Paskutinis imperatorius“ (1987), „Mažasis Buda“ (1993)) filmas, bendras kompozitoriaus Ryûichi Sakamoto ir režisieriaus B. Bertolucci darbas. Už „Dangaus prieglobstį“ ir „Paskutinį imperatorių“ kompozitorius pelnė „Auksinį gaublį“, už pastarąjį dar ir „Oskarą“ ir (N-16)

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook