Šiandien

Renginys įvykoMashina Vremeni

Aprašymas

Garsiausia ir galingiausia Rusijos roko grupė „Mashina Vremeni“ ruošiasi didžiuliam jubiliejiniam koncertiniam turui, kuriuo primins penkis įspūdingus grupės dešimtmečius.

Jubiliejinio turo koncertuose roko karaliai kvies iš naujo atrasti „Povorot“, „Za Tech, Kto V More“, „Marionetki“, „Koster“, „Odnazhdy Mir Progniotsa Pod Nas“ ir daugelį kitų populiariausių kūrinių. „Tapsite mūsų šou liudininkais! Neabejojame, kad jis įeis į muzikos istoriją. Padovanosime jums geriausius savo hitus, sukurtus nuo 70-ųjų pradžios iki pat 2010-ųjų“, – žada „Mashina Vremeni“ nariai.

„Mashina Vremeni“ neretai pavadinami Rusijos „rolingais“ ar „bitlais“. Ir ne be reikalo. Būtų sunku surasti vyresnės kartos klausytoją, kuris nebūtų girdėjęs grupės pavadinimo ir dainų. Dar daugiau – daugeliui atrodo, kad ši grupė gyvuoja tiek, kiek save prisimena. „Mashina Vremeni“ yra muzikos stebuklas – grupė skaičiuoja penkis aktyvios veiklos dešimtmečius. Po įspūdingos karjeros pradžios ir šuolio į populiarumo viršūnę, grupė neišsibarstė, nariai nesusipyko ir nesustabdė veiklos. Jie koncertavo ir dirbo įrašų studijose be jokių pertraukų.

Gatvėje pamatę plakatą su grupės pavadinimu, praeiviai nesižvalgo vienas į kitą ir neklausia „Ar jie vis dar gyvi?“. Pastaraisiais metais apie „Mashina Vremeni“ kalbama ne ką mažiau nei prieš kelis dešimtmečius. Koncertuose skamba dainos, įrašytos nuo 1976-ųjų iki 2016-ųjų, – žmonės vienodai kartu dainuoja ir vienas, ir kitas. „Mashina Vremeni“ nemirtingi. Garbingą vietą ne tik savo gimtinės, bet ir viso pasaulio muzikos aukštumose grupė užsitarnavo kokybiška muzika ir daugelio sielai artimais dainų tekstais.

Klausytojai vertina ir tai, kad net prabėgus tiek dešimtmečių „Mashina Vremeni“ išliko „Mashina Vremeni“ – grupė netapo tuo, kas apibūdinama „lyderis ir kiti“. Visa trijulė – Andrejus Makarevichius, Aleksandras Kutikovas, Valerijus Efremovas – yra kartu daugiau nei keturis dešimtmečius. Šiandien su jais scenoje pasirodo ir gitaristas Igoris Khomichius, klavišininkas Aleksandras Levochkinas, perkusininkas Sergejus Ostroumovas ir trimitininkas Aleksandras Ditkovskis.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook