Šiandien

Renginys įvykoTrumpos istorijos apie

Aprašymas

Vaikiškas spektaklis „Trumpos istorijos apie...“ – visiems ypatingiems, kurie ne tik mato, bet ir jaučia

„Knygos teatras“ pristato pirmąjį savo spektaklį vaikams „Trumpos istorijos apie...”, bendradarbiaujant su Lietuvos aklųjų biblioteka parengtą pagal Kęstučio Kasparavičiaus apsakymus. Spektaklis ypatingas tuo, kad veiksmui iliustruoti pasitelkiamas pasakojamasis-skaitovinis teatro žanras. Spektakliu siekiama sužadinti žiūrovo vaizduotę ir perkelti jį į kitą – juslinio pasaulio dimensiją.

Vaikiškomis istorijomis sužadinamų pojūčių spektrą teatras kviečia ne tik pažinti liečiant, bet pasitelkti klausos, bei uoslės receptorius. Pasitelkus inovatyvų pasakojimo būdą, vaidinimuose vaikams parodoma mandagaus elgesio reikšmė, supažindinama su buities daiktais (spektaklis „Arbatos klubas“). Istorijoje „Ąsotis“, vaikams suprantama kalba atskleidžiamas grožio trumpalaikiškumas, jaunieji žiūrovai supažindinami su skirtingais augalais ir jų fizinėmis savybėmis. „Iliustruojant istorijas „Ąsotis“ ir „Arbatos klubas“ papildomai pasitelkiame kvapus, o „Muzikantams“ – garsus, muzikinį atlikimą. „Knygos teatre“ yra derinamas skaitovinis teatras su kompoziciniais elementais, bet teatro stiprybe išlieka lietuvių literatūros perkėlimas į sceną. Daiktais ir detalėmis yra atkuriama jutiminė aplinka, kuri atgyja žiūrovo vaizduotėje įvairiais pojūčiais. Spektakliu „Trumpos istorijos apie...“ kreipiamės į nuoširdžią, jautrią ir itin atvirą naujiems potyriams vaikišką vazduotę“, – sako „Knygos teatro“ vadovė ir spektaklio režisierė aktorė Redita Dominaitytė.

Trumpas Kęstučio Kasparavičiaus istorijas perteiks kūrybinė spektaklio trupė: teatro aktoriai Aura Garmutė, Artūras Dubaka ir Laura Misiukevičiūtė. Režisierė – Redita Dominaitytė. Kostiumų dailininkė- Greta Subatavičiūtė, Kompozitorius- Modestas Kapustinskas ir Laura Misiukevičiūtė, Molio dizainerė- Augustė Maziukaitė.

Inovatyvus spektaklis sukurtas bendradarbiaujant su Lietuvos aklųjų biblioteka ir yra remiamas Lietuvos Kultūros tarybos.

Iliustracijų autorius- Kęstutis Kasparavičius

Spektaklio trukmė- 40 min.

Spektaklis skirtas ikimokyklinio (nuo 4 metų) ir jaunojo mokyklinio amžiaus vaikams,turintiems regos sutrikimų, bet patiks ir matantiems, bei suaugusiems.

Pranešimą parengė ir daugiau informacijos suteiks „Knygos teatro“ vadovė Redita Dominaitytė

(tel. nr. 8 686 40047, el. paštas knygosteatrui@gmail.com)

https://www.facebook.com/pages/Knygos-teatras/310275862471993

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook