Šiandien

Renginys įvykoFlamenko koncertas „La Pausa“

Aprašymas

Jei abejoji,

Sustok - padaryk pauzę.

Jei pyksti,

Sustok - padaryk pauzę.

Jei pavargai,

Sustok - padaryk pauzę.

Jei nerimauji,

Sustok - padaryk pauzę.

Kai sustosi – kvėpuok giliai ir dėkok...

Flamenko tablao „Tientos“ tęsia savo veiklą ir pristato naują tarptautinį projektą - „La Pausa“ („Pauzė“).

Vasario 23 d. vėl draugėn susiburs Lietuvos flamenko klubas „Tientos“ bei Latvijos flamenko šokių studija „Duende“.

Kas yra „tablao“?

Antroje XIX a. pusėje Ispanijoje, išpopuliarėjo kavinės cantante, kuriose skambėjo gyva flamenko muzika. Ilgainiui jos tapo tablao (isp. tablado – medinė grindų danga, platforma, pakyla, scena) – tai yra vieta, kurioje vyksta visų flamenko formų pasirodymai: cante (dainavimas), baile (šokis), toque (muzika).

Nedidelėje patalpoje publika ir artistai egzistuoja vienoje erdvėje. Sukuriama nepaprasta atmosfera, leidžianti iš labai arti pajausti aistrą ir energiją, kurią perduoda atlikėjai pasirodymų metu. Todėl dažnai vakaras tablao primena jaukų šeimos pasisėdėjimą. Skirtumas tas, kad vietas čia privalu rezervuoti iš anksto.

Nuo šiol nebūtina vykti į Ispaniją, jei norite pajusti uždegančią flamenko dvasią. „Flamenco tablao „Tientos“ yra pirmasis tablao Lietuvoje, kurį įkūrė flamenko klubas „Tientos“.

„Flamenco tablao „Tientos“ – nedidelė patalpa, kurioje galima mėgautis šiuo unikaliu ispanišku menu. Tikimės, kad į nuolat vyksiančius koncertus rinksis publika, suprantanti ir mylinti flamenką.

Tablao tikslas – apjungti žmones, gyvenančius flamenko menu, taip pat sukurti džiaugsmo ir bendros kūrybos atmosferą.

Kviečiame apsilankyti tablao „Tientos“, kuriame galėsite jaustis laisvai, pajausti sentimentus Ispanijai ir mėgautis flamenku. Tik vietas rezervuokite iš anksto! Vietų skaičius ribotas.

„Flamenco tablao „Tientos“ yra pačiame Vilniaus centre, netoli Operos ir baleto teatro bei Gedimino prospekto – A. Jakšto g. 9 (įėjimas pro arką).

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook