Šiandien

Renginys įvykoGRAŽIAUSI BISAI: NAZARENO FERRUGGIO (fortepijonas, Italija) ir A. DOVEIKAITĖ (smuikas)

Aprašymas

“GRAŽIAUSI BISAI”

AGNĖ DOVEIKAITĖ (smuikas)

NAZARENO FERRUGGIO (fortepijonas, Italija)

Aistringasis A. Piazzolos “Meilės Tango” (“Libertango”), romantiškoji J. Massnet “Meditacija” iš operos “Thais”, gracingas M. de Falla “Ispaniškasis šokis” ir svajingoji C. Debussy “Mėnulio šviesa”- tai tik keletas kūrinių, kuriuos išgirsite dueto, smuikininkės Agnės Doveikaitės (Lietuva) ir pianisto Nazareno Ferruggio (Italija) koncerte “Gražiausi bisai”. Šis koncertas - tai pirmasis pa-saulinio garso salėse koncertuojančio pianisto pasirodymas Lietuvos publikai ir pirmasis šio dueto projektas. Net 18-os tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatas N. Ferruggio ir viena geriausių Lietuvos smuikininkių A. Doveikaitė tikina, kad publikai išrinko pačias gražiausias min-iatiūras, po kurių norėsis dar ne vieno “biso”.

Programoje skambės: J. S. Bach, C. Debussy, M. de Falla, F. Kreisler, J. Massnet, A. Piazzolla ir kt. kompozitorių kūriniai.

Agnė Doveikaitė pradėjo griežti smuiku būdama 6 metų. Ji yra devynerių tarptautinių ir respubli-kinių smuiko konkursų laureatė, tarptautinių projektų kaip “Kremetara Baltica” ir “Orchestra En-semble Kanazawa” Japonijoje dalyvė, kuriai už tarptautinius pasiekimus skirta oficiali Lietuvos Prezidento Valdo Adamkaus Padėka, o už meninius labdaros projektus jungiant muziką ir dailės terapiją, Pranciškonų Gėrio ambasadorės vardas. Agnė griežia klasikiniu ir elektriniu smuikais, koncertuoja kartu su kitais garsiais Lietuvos klasikos bei džiazo atlikėjais ir dj’ais.

Nazareno Ferruggio - italų pianistas, laimėjęs net 18 tarptautinių ir respublikinių konkursų, tarp kurių ir aukščiausias muzikinis įvertinimas - “grand prix” už geriausią kompozitoriaus C. Debussy kūrinio interpretaciją.

Nazareno koncertuoja tokiose pasaulinio garso koncertų salėse, kaip Carnegie Hall, Lindemann Hall, Cheong Ju Arts Centre, Rosengarten, Wiener Saal ir yra puikiai žinomas Niujorko, Londono, Melburno, Singapūro ir kt. miestų klausytojams.

Pianistas yra išleidęs ne vieną kompaktinį diską ir aktyviai veda meistriškumo pamokas jau-niesiems atlikėjams visoje Europoje.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook