Šiandien

Renginys įvyko„Kirina“ (10+) / Faso Danse Theatre (Belgija) / III tarptautinis teatro festivalis „TheATRIUM“

Aprašymas

Premjera 2018 06 29

Libreto autorius Felwine Sarr

Teksto ir interpretacijos autorius Ali „Doueslik“ Ouédraogo

Režisierius, choreografas Serge Aimé Coulibaly

Dramaturgė Sara Vanderieck

Scenografė Catherine Cosme

Kostiumų dailininkas Salah Barka

Kompozitorė Rokia Traoré

Šviesų dailininkė Nathalie Perrier

Vaizdo menininkė Eve Martin

Režisieriaus asistentas Sayouba Sigué

Vaidina:

Marion Alzieu, Ida Faho, Jean-Robert Koudogbo Kiki, Antonia Naouele, Adonis Nebie, Daisy Phillips / Giulia Cenni, Issa Sanou, Sayouba Sigué, Ahmed Soura

Muzikantai: Aly Keita / Youssouf Keita, Saidou Ilboudo, Mohamed Kanté, Yohann Le Ferrand

Dainininkės: Naba Aminata Traoré, Marie Virginie Dembélé

„Kirina“ – pritrenkiantis spektaklis, kuriame susilieja saldus, ritualinis ir jaudinantis šokis. Tai – impulsyvi muzika ir užburiantis pasakojimas (citata iš „The New York Times“).

Pasitelkęs savo afrikietišką kilmę ir pamąstymus apie šiuolaikinį pasaulį, Serge Aimé Coulibaly sukūrė „Kiriną“ – pasakojimą apie jo šiuolaikinę ir pasaulietinę kasdienybę.

„Kirina“ nėra Vakarų Afrikos istorijos įvykio perpasakojimas – tikrasis epas, kaip ir daugelis kitų epų bei tikri šių dienų įvykiai, pasitarnavo tik kaip įkvėpimas kūrimo metu.

„Kirina“ – tai ne Afrikos artistų pasirodymas, pasakojantis apie Afriką. Tai pasaulio piliečių pasakojimas – choreografas su artistiškais komandos nariais, (ne)turinčiais afrikietiškų šaknų, kuriuos įkvėpė jų tikra globalėjanti realybė. Veikiamas šių įkvėpimo šaltinių, S. A. Coulibaly sukūrė spektaklį apie judančius žmones, įvykius, nuspalvinančius ir galimai nukreipiančius juos ir jų įtaką visuomenei.

PASTABA! Žiūrovai, įsigiję bilietus su nuolaida, įeidami į žiūrovų salę, kartu su bilietu PRIVALO pateikti dokumentą, įrodantį teisę naudotis nuolaida.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook