Šiandien

Renginys įvykoVilniaus rotušės koncertų ciklas| „ĮSIMYLĖJĘS KLARNETAS”

Aprašymas

Vilniaus rotušės koncertų ciklas

„ĮSIMYLĖJĘS KLARNETAS”

Macdara Ó Seireadáin, klarnetas (Airija)

Gintaras Januševičius, fortepijonas (Vokietija / Lietuva)

„Įsimylėjęs klarnetas“ ‑ taip patys atlikėjai įvardina savo programą, kurioje dviejų instrumentų dialogas nepaliaujamai alsuoja ne tik įelektrintomis klarneto išpažintimis ir švelniais jo klausimais, bet ir nemažiau aistringais fortepijono atsakymais. Jau įprasta, kad nuo 2008 m. rengiamuose bendruose šių dviejų menininkų ‑ virtuozų ir gilių muzikų ‑ koncertuose vyrauja amžinoji Meilės tema. Šie nuostabūs klarneto ir fortepijono duetai ‑ tai kupini aistrų bei tragiškų, o kartais ir mirtinų konfliktų opusai iš turtingos Meilės literatūros, kuriuos atlikėjai užpildo nepaprastai švelniais žmogiškų jausmų tonais.

Klarnetininkas Macdara Ó Seireadáin gimė 1985 metais Dubline, Airijoje. Muzikas baigė Hanoverio aukštąją muzikos ir teatro mokyklą (Johannes Peitz kl.) bei Karališkąją Airijos muzikos akademiją (John Finucane kl.). 2010 metais klarnetininkas laimėjo Airijos masonų jaunojo metų muziko konkursą (Irish Freemasons Young Musician of the Year). Kamerinės muzikos entuziasto M. Ó Seireadáino scenos partnerių sąraše yra tokie atlikėjai, kaip pianistas John O’Conor, sopranas Ailish Tynan, klarnetininkai Johannes Peitz ir Sharon Kam, smuikininkė Solenne Paidassi, kvartetas „Apolon Musagette Quartett“ ir kt. Atlikėjo solo girdime pianisto Barry Douglo bei kompozitorių Dario Marianelli, Michelio Legrando įrašuose.

Pianistas Gintaras Januševičius išgarsėjo 2004-aisiais metais, tapęs jauniausiu Tarptautinio Monrealio konkurso finalininku, o konkurse paskambintus S. Rachmaninovo Etiudus-paveikslus Op. 39 gyrė tokie fortepijono meistrai kaip Jean-Philippe Collard, Kum-Sing Lee, Michel Dalberto, Benedetto Lupo. G. Januševičius debiutavo su orkestru 15-kos metų amžiaus. Netrukus sekė pasirodymas legendinėje Maskvos P. Čaikovskio konservatorijos Didžiojoje salėje. Atlikėjas grojo daugiau nei su 30-čia orkestrų, solines bei kamerines programas pristatė daugelyje Lietuvos ir Vokietijos miestų, o taip pat Niujorke, Vašingtone, Rio de Žaneire, Berlyne, Prahoje, Šendžene, Londone, Paryžiuje, Madride, Romoje, Vienoje ir t.t. Nuo 2017 metų vadovauja didžiausiai baltijos šalių pianistų akademijai "Klaipėda Piano Masters"

Programoje - J. Brahms, G. Gershwin, C. Debussy, J. Horovitz ir kitų kompozitorių kūriniai

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook