Šiandien

Renginys įvykoOrkestrinė fantazija: odė pavasariui

Aprašymas

Vilniaus universiteto pučiamųjų instrumentų orkestras „Oktava“ kovo 16 d., 18 val. kviečia į VU Šv. Jonų bažnyčią, kurioje surengs kasmetinį, jau gražia tradicija tapusį koncertą „ORKESTRINĖ FANTAZIJA: ODĖ PAVASARIUI!“.

Orkestras „Oktava“ pristatys išskirtinę programą, kurioje skambės ištraukos iš tokių pasaulinį pripažinimą pelniusių kūrinių kaip Carlo Orffo „Carmina Burana“ ir Igorio Stravinskio „Šventasis pavasaris“. Koncerte taip pat skambės: Richardo Vagnerio „Elsos procesija į Katedrą“, George Gershwin „Porgis ir Besė“ . Programoje išgirsite ir vieno iškiliausių šių laikų lietuvių kompozitoriaus Kazio Daugėlos kūrinį „Šv. Kazimiero choralas“. Virtuoziški klasikos kūriniai persipins su romantiškų fragmentų kupinomis melodijomis, atliekamomis orkestro solistų, Claude Michel Schonberg kūrinyje „I dream a dream“ iš miuziklo „Vargdieniai“ ir Carlos Santana „Europa“.

Šioje koncertinėje programoje, ištobulintoje vadovo ir dirigento Albino Kučinsko ir jaunųjų „Oktavos“ muzikantų būsite pakviesti ir į muzikinę premjerą – pirmąjį kartą orkestro repertuare nuskambės mistiškas, ugningas ir intriguojantis Robert W.Smith kūrinys „Afrika“.

„Pasaulyje tiek daug geros muzikos ir tiek mažai laiko ją visą išklausyti, o tuo labiau – sugroti. Dirbdamas su tokiu būriu jaunimo didžiuojuosi galėdamas juos sudominti ir klasikiniais, ir moderniais džiazo kūriniais. Darbas su jais – tarsi nuolatinė odė pavasariui,“ – sako orkestro vadovas.

„Orkestrinė fantazija: odė pavasariui“ koncertinė programa nuskambės tarp Vilniaus Šv. Jonų bažnyčios skliautų tarsi šauksmas tiek bundančiai gamtai, tiek ir jos atgimimą pasitinkančiam žiūrovui jau kovo 16 dieną, 18 val. Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje (Šv. Jono g. 12).

Renginys Facebooke https://www.facebook.com/events/262361308014210/

Orkestro vadovas ir dirigentas Albinas Kučinskas.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook