Šiandien

Renginys įvykoJ.Brahms. Visos sonatos smuikui ir fortepijonui

Aprašymas

Klasikinių muzikos kūrinių kviečia pasiklausyti „įsimylėję muzikai“

Dmitrij German (smuikas)

Marija Mirovska (fortepijonas)

Kovo 29d. Vilniaus V. Kasiulio muziejų užlies klasikinės muzikos garsai – tądien į pirmąjį renginį išsiilgusius kokybiškos klasikos melodijų pakvies naujas koncertų ciklas „I musicisti innamorati“ (itališkai „Įsimylėję muzikai“). Koncertų ciklo metu meile muzikai, savo profesijai ir laime dalintis geriausiais savo jausmais dalinsis muzikantai iš Lietuvos, Baltarusijos, Lenkijos, Rusijos, Latvijos bei kitų šalių.

Pirmajame „Įsimylėję muzikantai“ ciklo koncerte skambės visos trys Johanneso Brahmso sonatos, parašytos smuikui ir fortepijonui. Šie kūriniai kartu vieno renginio metu skamba labai retai, mat dažniausiai šios visame pasaulyje pripažinto ir mėgiamo kompozitoriaus J. Brahmso sonatos kameriniuose renginiuose skamba tik po vieną. Kiekviena iš šių sonatų – tai tarsi muzikinė išpažintis, apjungianti įvairius kompozitoriaus gyvenimo etapus bei atspindi jo viso gyvenimo patirtį.

Scenoje pasirodys smuikininkas Dmitrij German (Maskva), kurio meistriškumas, labiausiai atsiskleidžiantis kameriniame muzikavime, įvertintas įvairių tarptautinių konkursų laurais. Dmitrij taip pat yra ir „Naujas trio“ fortepijoninio trio bei styginių kvarteto primarijus, dažnai koncertuojantis vakarų ir Rytų Europos bei Azijos šalyse. Jam akomponuos pianistė ir vilnietė Marija Mirovska, kurios meistrišku kūrinių atlikimu galima mėgautis ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautiniuose renginiuose. Ji koncertuoja ne tik kaip solistė, bet ir kaip įvairių kamerinių ansamblių dalyvė. Taigi, pirmasis „Įsimylėję muzikai“ koncertas bus puiki proga susipažinti su šių muzikantų meistriškumu skambant jų atliekamoms J. Brahmso sonatoms.

Koncertas vyks kovo 29 d. 18 val. V. Kasiulio muziejuje (Goštauto g. 1) Vilniuje.

Koncertą organizuoja koncertinė agentūra „Mariars“

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook