Renginys įvykoPREMJERA: AUDRA / Klaipėdos Jaunimo teatras / KJT

Aprašymas

Režisieriaus Povilo Makausko spektaklis „Audra“ - tai eksperimentinis žvilgsnis į šį paskutinį W. Šekspyro kūrinį kaip į siurrealią komediją, alegorinę, alcheminę pasaką, jungiančią burtų, magijos, mistinės iniciacijos, alcheminio virsmo, transformatyvaus klaidžiojimo savyje bei ezoterinio pasaulėvaizdžio ištakas.

Ši alegorinė utopija įsups žiūrovą į tokią galingą audrą, kuri privers ne tik nusikelti atgal į Renesanso amžių bet ir dar kartą „perkratyti“ savo moralines vertybes, sugrįžti į pirmapradę, gaivališką žmogaus prigimtį, pamėginti suvokti šiomis dienomis mažiau suvokiamą būtį

Režisierius P. Makauskas: „Ši pasaka moko daugybės dalykų. Prmiausia, kas man, kaip jaunam žmogui ypatingai svarbu, tai nepasiduoti ir neįkliūti į tam tikras plokštumas. Ši pasaka man primena, kokia svarbi yra meilė ir kiek ji savyje turi transformatyvios energijos, kokia ji reikalinga šiandienos pasauliui.”

Povilas Makauskas – teatro režisierius, 2016 m. baigė teatro režisūros studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (kurso vadovas Gintaras Varnas). Debiutavo Lietuvos nacionalinio dramos teatro scenoje spektakliu „Yolo“ (2014 m.). Šiame teatre vėliau pastatė „Laimingąjį princą“ pagal Oscaro Wilde‘o pasaką (2015 m.), Valstybiniame jaunimo teatre „Apsėdimą“ pagal F.Dostojevskio „Brolius Karamazovus“ (2016 m.), LMTA Balkono teatre „Disconnection“ (2017 m.) ir A. Strindbergo „Pelikaną“ (2018 m.), kūrybinės patirties sėmėsi Italijoje, Ispanijoje.

„Audra“ – tai paskutinis W. Šekspyro (1564 m. – 1616 m.) kūrinys, parašytas XVII a., kai visuomenėje jau sklandė didis nusivylimas humanizmo idealais bei moralinių vertybių nykimu. Pjesėje susipina įvairiausi stebukliniai įvykiai, pasakos ir burtai.

Režisierius: Povilas Makauskas

Scenografė: Dominyka Kačonaitė

Kompozitorė: Gabija Gaigalaitė

Dramaturgė: Virginija Rimkaitė

Šviesų dailinikas: Julius Kuršis

Vaidina: Donatas Stakėnas, Ieva Pakštytė, Asta Zacharovaitė, Simonas Lunevičius, Rugilė Latvėnaitė, Karolina Kontenytė

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook