Šiandien

Renginys įvykoMartyno Levickio koncertas Ilzenbergo dvare

Aprašymas

Martyno Levickio koncertas – 500 metų gyvuojančiame Ilzenbergo dvare

Ilzenbergo dvaras kviečia į vieną iškiliausių vasaros renginių – Martyno Levickio ir Vilniaus miesto ansamblio „Mikroorkéstra“ koncertą „Concerto Classico“ liepos 20 d., šeštadienį, 18 val.

Atlikėjo, kurio pasirodymai stebina žiūrovus novatorišku požiūriu, repertuaro įvairove bei drąsiomis interpretacijomis, aistra akordeonui ir kuriama muzikinė atmosfera neturi ribų – ji sklinda po pasaulį ir skinasi kelią į žmonių širdis. Šį kartą M. Levickis kartu su ansambliu kviečia klausytojus į nepamirštamą koncertą gamtos fone – rūpestingai puoselėjamame Ilznbergo dvaro parke. Naujausioje programoje „Concerto Classico“ skambės genialūs renesanso, baroko ir romantizmo epochų kūriniai. „Tai bus vakaras, kai muzika pakylėja arčiau žvaigždžių, kai garsas virsta jausmu – intymus prisilietimas prie klasikos“, – teigia Martynas.

Pirmoji būsimojo įžymaus muzikanto pažintis su akordeonu įvyko Tauragėje, kai jam buvo vos treji. Profesionaliai mokytis groti šiuo instrumentu Martynas pradėjo sulaukęs aštuonerių Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų mokykloje. Vėliau tęsė studijas Londone, Karališkojoje muzikos akademijoje, ir tapo jos pirmojo laipsnio absolventu, o 2016 m. baigė studijas Ispanijoje, Aukštojoje baskų muzikos mokykloje „Musikene“.

Nuo 2002 m. atlikėjas dalyvauja nacionaliniuose ir tarptautiniuose muzikos konkursuose, yra tapęs pirmuoju šalies akordeonistu, pelniusiu prestižinę Karalienės Mortos premiją, ir daugiau negu 30 konkursų laureatu ar prizininku. Ryškiausi laimėjimai – I vieta pasaulio akordeonistų konkurse „Coupe Mondiale“ (2010 m., Kroatija) ir penki I vietos prizai skirtingų žanrų kategorijose AAA akordeono konkurse (2009 m., JAV).

Atlikėjas yra bendradarbiavęs su žymiausiais pasaulio orkestrais: „BBC Concert“, „City of Birmingham Symphony Orchestra“, „City Chamber Orchestra of Hong Kong“, „London Contemporary Orchestra“, „Manchester Camerata“, „Geneva Camerata“ . M. Levickis yra surengęs solinius pasirodymus žymiausiose pasaulio salėse, daugelyje garsiausių festivalių, bendradarbiavęs su Anglijos nacionaliniu baletu, Kronos styginių kvartetu (JAV) ir kt. 2013 m. jo albumas „Martynas“ pripažintas geriausiai perkamu klasikinės muzikos albumu Didžiojoje Britanijoje.

M. Levickio koncertas vyks Ilzenbergo dvare, vieninteliame Baltijos šalyse visiškai atkurtame ir ūkininkaujančiame natūralios žemdirbystės principais. Kiekvieną šiltojo sezono savaitgalį Ilzenbergo dvare ir ūkyje vyksta ekskursijos, ūkio produktų degustacijos. Plačiau apie tai – interneto svetainėje www.ilzenbergas.lt arba „Facebook“ paskyroje https://www.facebook.com/ilzenbergas/.

Kviečiame atvykti ankščiau ir prieš koncertą pasigrožėti dvarviete, o Ilzenbergo restorane ramiai pasimėgauti sveikais, išvien su gamta išaugintais ir pagamintais produktais. Informaciją, kaip atvykti į dvarą, rasite mūsų svetainėje www.ilzenbergas.lt

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook