Šiandien

Renginys įvykoRaudonoji Knyga |Rež. Ewa Piotrowska

Aprašymas

Pagal Nijolės Indriūnaitės pjesę

Lėlių spektaklis vaikams

Pjesės autorė – Nijolė INDRIŪNAITĖ

Režisierė – Eva PIOTROWSKA (Lenkija)

Dailininkė – Julija SKURATOVA

Kompozitorius – Vidmantas BARTULIS

Choreografė – Sigita MIKALAUSKAITĖ

Vaidina: Erika GAIDAUSKAITĖ, Andžela VITAUSKAITĖ, Sigita MIKALAUSKAITĖ, Deivis SARAPINAS

Čia ir nykstančių rūšių vienatvė ir daiktai, į kuriuos pamažu pavirsti.

Slaptos graužatys, baimės, senatvė arba tai kas esi, kai nesi.

Net tuomet kai viskas susiję, gali likti vienas kažkas.

Šiaip nutolti nuo būrio, nutilti, vien tikėtis, kad girdi bent kas.

Poetinį spektaklį, ieškantį žmogaus ir gamtos paralelės, inspiravo Lietuvos Raudonoji knyga. Pjesę parašė „Lėlės“ teatro aktorė ir dramaturgė Nijolė Indriūnaitė. Pasak jos, „kiekvienos retos rūšies atstovas – būtų tai paukštis, grybas ar kerpė – lyg žmogus, su savo charakteriu, poreikiais, savita ekspresija. Tačiau, kad ir kokie būtų rūšių skirtumai, visas jas vienija tie patys dalykai: siekis augti, kurti, būti saugiam, galiausiai – poreikis rūpintis, bendrauti vienas su kitu.“

Spektaklio dailininkė Julija Skuratova daugiausia dėmesio skyrė koliažo principu kuriamoms lėlėms. Jų konstrukcija buvo kuriama jungiant senus, antikvarinius daiktus ir skultptūrinius, įvairių „Raudonosios knygos“ veikėjų išvaizdą primenančius objektus. Taip senas daiktas spektaklyje primena tai, kas jau išeina ir tuo pačiu – tai, kas gali būti perkurta iš naujo.

Spektaklio režisierė – žinoma Lenkijos lėlių teatro vaikams ir jaunimui kūrėja, sunkių temų nebijanti menininkė Eva Piotrowska. Ją Lietuvos teatro žiūrovai jau galėjo pažinti iš 2011 m. Nacionaliniame Kauno dramos teatre pastatyto spektaklio pagal Lewis Carroll romaną „Alisa stebuklų šalyje“.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook