Šiandien

Renginys įvykoMATERIA MAGICA 2019 | Lėlių teatras HOP SIGNOR (Graikija) | „Žirafa“

Aprašymas

VAIKAMS NUO 6 METŲ

„Niekaip negaliu prisiminti, ar aš iš pradžių buvau taupyklė ar žirafa? Žmonės nuolatos mane pildo monetomis, kurių, atrodo, jau niekada nebesuvirškinsiu... Taip, mano naktys pilnos įvairiausių sapnų. Kartais sapnuoju, jog esu minkštas žaislas, kurį žmonės nuolat apsikabina. Kartais aš esu miške, kuriame bėgioju tarp aukštų lapuočių...“

Spektaklis ŽIRAFA – tai taupyklės Žirafos istorija, tampanti gyva skirtingų savininkų mintyse. Sujungiant skirtingas animacijos formas, šis vaikiškas spektaklis tyrinėja kasdienių daiktų gyvenimą, sukuriamą kiekvieno iš mūsų sentimentų ir emocijų. Subtiliai panaudota judesio, muzikos ir šviesos kombinacija kuria poetiškai vizualų pasakojimą apie žmones, lėles ir daiktus, kurių sąveika vienas su kitu, įgyja nepaprastas draugystės formas.

HOP SIGNOR teatras įkurtas Evgenia Tsichlia ir Thanos Sioris iniciatyva. Jiems tyrinėjant bei dirbant tokiose skirtingose sferose kaip teatras, humanitariniai mokslai bei amatai, trupė aptiko bendrą šių veiklų įprasminimo jungtį – lėles. Pasitelkiant jas bei įgytas žinias įvairiose disciplinose, Evgenia ir Thanos kuria poetiškas ir simbolių perpildytas istorijas. Naudodami minimalias dekoracijas scenoje, garsą ir šviesą, trupė kalba tik vaizdiniais ir jų keliamais pojūčiais, taip palikdami vietos žiūrovų interpretacijoms. Visos scenoje kuriamos istorijos – įkvėptos įvairių vietų, daiktų ir žmonių. Jos linksmos ir vis kitokios, nes kiekvienu atveju priklauso nuo žiūrovo vaizduotės ir asmeninių išgyvenimų.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook