Šiandien

Renginys įvykoMATERIA MAGICA 2019 | Trupė HOPEFUL MONSTER (Didžioji Britanija) | „Gerieji monstrai“

Aprašymas

VAIKAMS NUO 6 METŲ

Spektaklis GERIEJI MONSTRAI – tai šešiomis rankomis kombinuojamos bei kuriamos neįprastų būtybių ir personažų istorijos. Keliaudami per vandenį, žemę ir orą, grįšime prie pagrindinių gyvybės formų, kurios transformuosis siurrealistiniame pasakojime apie „Geruosius monstrus“.

Šis žaismingas spektaklis pasakoja apie tai, kad visos gyvos būtybės sudarytos iš tų pačių pagrindinių žemės elementų, net ir monstrai.

Spektaklyje pasitelkiami paprasčiausi žmogaus rankų judesiai, kurie pasakojimo eigoje keičiasi ir kuria neįprastas formas bei įvaizdžius. Tokiu būdu norima pabrėžti, kad net ir būnant žmogumi galima tapti keistu monstriuku.

Trupę HOPEFUL MONSTER 2017 m. įkūrė lėlininkai Ella Mackay, Eti Meacock ir Bori Mező.

Būdami iš skirtingų šalių lėlininkai susipažino „Curious School of Puppetry“ ir „Puppet Theatre Barge“ mokymuose Londone. Pasak kūrėjų, trupė „Hopeful monster“ yra tai, ką mes gauname, kai netikėta genetinė mutacija sukuria naują organizmą.

Pritaikydama evoliucijos teorijas trupė siekia kurti keistas ir neįprastas istorijas; jų spektakliuose išnaudojamos visos lėlių galimybės, dėl ko sukuriamas neatpažįstamas, mistinis vaizdinys.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook