Šiandien

Renginys įvykoKristupo festivalis: IŠGIRSK VILNIŲ: STANISLOVAS MONIUŠKA

Aprašymas

Rugpjūčio 21 d. , trečiadienį, 17.30 val.

Vokiečių g. 26, Vilnius

IŠGIRSK VILNIŲ: STANISLOVAS MONIUŠKA

Ekskursija - koncertas

Susitikimo vieta - Vokiečių g. 26, Vilnius

Ekskursijos pradžia - 17:30 val.

Koncerto pradžia - 19:00 val.

Trukmė - 2:30 val. (1:30 val. ekskursija, 1:00 val. koncertas)

Mėgautis vasarišku oru, sužinoti įdomiausias Vilniaus paslaptis ir pasilepinti gera muzika - tiek dalykų vienu kartu patirsite ekskursijoje-koncerte kartu su „Gatvės gyvos” gidais.

Šių metų tema - kompozitorius Stanislovas Moniuška, XIX a. Vilniaus muzikinio gyvenimo siela.

• Apie ekskursiją: XIX a. Vilnius. Miulerio ir Riomerių namuose kviestiniai svečiai buriasi į S. Moniuškos kamerinės muzikos vakarus, kiti laukia jo vargonavimo Šv. Jonų bažnyčioje, treti kulniuoja į fortepijono pamokas pas maestro-pedagogą… Sužinosime kur kompozitorius sutiko savo gyvenimo meilę, kas jį siejo su Adomu Mickevičiumi, seksime kompozitoriaus pėdsakais sostinės senamiestyje, vis labiau panirdami į intriguojančias praėjusio laikmečio aktualijas.

• Apie koncertą: XIX a. saloninis muzikavimas klestėjo beveik visos Europos inteligentijos namuose. Tradiciją puoselėjo ir S. Moniuška. O šiandien ją primins seserų duetas!

Duetas D&D - tai Marija (sopranas) ir Ieva (fortepijonas) Dūdaitės.

Aktyviai koncertuojančios atlikėjos itin laukiamos viešnios didžiausiose koncertų salėse ir muzikos festivaliuose. Jų vizitinė kortelė - neišmatuojama dozė šilumos bei nuoširdumo, o moto - „mūsų muzika iškalbingesnė už žodžius!”

Programoje S. Moniuška, F. Chopin, G. Bizet, L. Arditi ir kt.

Partneriai: Vilniaus miesto savivaldybė, Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka, Lenkijos Respublikos ambasada ir Lenkijos institutas Vilniuje, Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriatas.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook