Šiandien

Renginys įvykoXXIV Pažaislio muzikos festivalis Charlie Chaplin: Dainos, muzika ir CIRKAS

Aprašymas

STEIN SKJERVOLD (baritonas, Norvegija-Lietuva)

ir

Ansamblis NEPAKLUSNIEJI

Vytautas Sriubikis (fleita)

Žilvinas Brazauskas (klarnetas)

Rasa Vosyliūtė (smuikas)

Monika Kiknadzė (altas)

Mindaugas Bačkus (violončelė)

Sonata Zubovienė (fortepijonas)

Rokas Zubovas (fortepijonas)

2019 m. sukanka 130 metų nuo Charlie Chaplino (1889 1977) gimimo. Šio jubiliejaus proga ansamblis „Nepaklusnieji“ leidžiasi į muzikinę kelionę vedami didžiojo kino genijaus.

Charlie Chaplinas buvo vienintelis kūrėjas kinematografo istorijoje, kuris buvo savo filmų scenaristu, režisieriumi, kompozitoriumi ir pagrindiniu aktoriumi. Net ir nebyliems savo filmams didysis kūrėjas taip pat rašė ir dainas, kurios atspindėdavo pagrindinę filmo idėją. Garsioji Ch. Chaplino daina „Šypsokis“ (angl. Smile) palydėdavo filmą „Naujieji laikai“ (angl. Modern times, 1936), poetiškoji „Gražiosios akys“ buvo parašyta „Didmiesčio žiburiams“ (angl. City Lights, 1931), o „Supkis, mažoji mergele“ (angl. Swing little Girl) apibendrino 1928 m. pasirodžiusio filmo „Cirkas“ idėją.

Legendinio kūrėjo jubiliejui skirtoje programoje klausytojai išgirs įvairiuose filmuose skambėjusias Ch. Chaplino dainas bei pamatys jo muzika gyvai įgarsinamą filmą – „Cirkas“. Filmas „Cirkas“ laikomas šio kūrėjo šedevru, kuris 1929 m. pelnė jam pirmąjį „Oskarą“.

Renginio dieną bilietai brangs.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook