Šiandien

Renginys įvykoEuropos trumpametražių filmų programa „Kanai-Venecija-Amsterdamas-Vilnius” (Skalvija)

Aprašymas

Naujausių Europos trumpųjų filmų programa, kurioje yra penki vaidybiniai, dokumentiniai ir animaciniai filmai, atskleidžiantys kuo gyvena nūdienos kino kūrėjai - filmai kalba apie šiuolaikinę prabangą, apie socialinę atskirtį, apie gyvybei pavojų keliančius internetinius žaidimus bei sukrečiančius tarpusavio santykius.

Į programą sutalpinti filmai jau spėjo apkeliauti didžiuosius tarptautinius kino festivalius – Kanus, Veneciją, Torontą, Amsterdamą, Klermoną-Feraną ir kt. – ir atvyksta į Lietuvą įrodyti, kokios paveikios gali būti trumpos istorijos. (N-13)

Knibždėlynas (All These Creatures, rež. Charles Williams, Australija, 2018, 13 min.)

Paauglio berniuko pastangos suvokti mįslingą parazitų antplūdį, staigų tėvo dingimą ir visuose mumyse knibždančius padarus.

Viskas įskaičiuota (All Inclusive, rež. Corina Schwingruber Ilić, Šveicarija, 2018, 10 min.)

Žvilgsnis pro kruizinio laivo masinių pramogų šydą.

Geri ketinimai (Good Intensions, rež. Anna Mantzaris, Jungtinė Karalystė, 2018, 9 min.)

Merginai sukėlus avariją ir pasišalinus, prasideda keisti dalykai… Tai trumpas trileris apie žmones, priimančius ne pačius geriausius sprendimus.

Užsiundyti (Swatted, rež. Ismaël Joffroy Chandoutis, Prancūzija, 2018, 21 min.)

Online žaidėjai pasakoja apie naują, tačiau pavojingą pramogą – užsiundyti ant kitų, niekuo dėtų žaidėjų specialios paskirties būrį.

(N-13)

Linkėjimai iš Kropsdamo (In Kropsdam is iedereen gelukkig, rež. Joren Molter, Nyderlandai, 2016, 23 min.)

Kropsdamo kaimelyje gyvena gero būdo Lamertas ir augina balandžius. Jo ramus gyvenimas susidrumsčia, kai kaimynai ima įtarti jį sudarius sandorį su „GreenNow“ energetikos kompanija, kad jo valdose iškiltų vėjo jėgainė. Lamertas nieko nesupranta: vėjo jėgainės jam nė kiek nė motais. Tačiau pastebi, jog kaimynų elgesys su juo pasikeičia. Nes Kropsdame visi laimingi, nebent ima ir nepasiseka.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook