Šiandien

Renginys įvykoStanley Breckenridge & Jazz Band Ball Orchestra

Aprašymas

Tiems, kuriuos užburia veržli improvizacija, charakteringos tonų spalvos ir aiškus ritmas, bei tiems, kurių ausys pasiilgo kimaus, egzotiniu prieskoniu pagardinto vokalo, lydimo švelnių pučiamųjų, styginių ir klavišinių instrumentų garsų, ilgai laukti nebereikės. Į Palangą atvyksta džiazo vokalo karalius iš Amerikos STANLEY BRECKENRIDGE ir vienas seniausių bei populiariausių Lenkijos džiazo kolektyvų JAZZ BAND BALL ORCHESTRA.

Stanley Breckenridge – dainininkas, kompozitorius, pianistas, Claremont Graduate universiteto muzikologijos daktaras, dėstantis muzikologiją bei sėkmingai koncertuojantis JAV, Prancūzijoje, Japonijoje, Lenkijoje, Vengrijoje, ir kitose pasaulio šalyse. S. Breckenridge teigia, jau jau būdamas trylikos metų, jis suprato, jog muzika yra didžioji jo gyvenimo aistra.

„Pirmąją aistrą muzikai pajutau klausantis tokių grupių, kaip „The Ink Spots“ ir „The Mills Brothers“, „The Temptations“, „The Four Tops“, Marvin Gaye. Galiausiai aš susidomėjau džiazo atlikėjais, kurie dainuoja akompanuojant pianinui, tai atlikėjai Nat King Cole ir Fats Waller,“ – vardija džiazo atlikėjas iš JAV.

Šio dainininko atliekamai muzikai nereikia ypatingos manieros ar specialaus atlikimo stiliaus įvardijimo. S. Breckenridge ir jo atliekama muzika – jau yra unikali maniera ir improvizacijos pavyzdys! Atlikėjo muzikinį repertuarą sudaro net tik soliniai autoriniai kūriniai, bet ir tokių pasaulinio garso žvaigždžių kaip Nancy Sinatra, Bobby Bland, Bill Cosby kūryba. S. Breckenridge diskografiją puošia septyni išleisti soliniai albumai, bei keletas knygų muzikos tema.

Kartu su S. Breckenridge tą vakarą scenoje pasirodys ir „Jazz Band Ball Orchestra“ – vienas seniausių ir populiariausių Lenkijos džiazo kolektyvų, įkurtas daugiau kaip prieš 52 metus būrelio studentų Krokuvos aukštojoje muzikos mokykloje. Pasak S. Breckenridge, su šiuo kolektyvu atlikėjas susipažinęs 2014 metais Krokuvoje ir nuo to laiko mėgaujasi bendru darbu su šiais puikiais artistais.

Įvairiose pasaulio šalyse koncertuojantis kolektyvas yra išleidęs daugiau kaip 40 vinilo kompaktinių plokštelių. Trumpiausias ir taikliausias apibūdinimas, kas yra „Jazz Band Ball Orchestra“ muzika: L. Armstrongo tradicija, Elingtono improvizacija, žiupsnelis Boogie ir šiek tiek Latina įniršio. Viskas sumaišoma su geru šou ir kūrybingu atlikimu. Tai ne tik triukšminga diksilendo muzika, bet ir elegantiškai parinktas repertuaras.

S. Breckenridge teigia, jog Palangoje lankysis pirmą kartą savo gyvenime, bet esą nekantrauja iš arčiau pažvelgti į mūsų šalį, susipažinti su Lietuvos kultūra ir žmonėmis, pajusti jų kultūrinę dvasią ir, be abejo, pateisinti muzikinius klausytojų lūkesčius.

„Koncertas, kurį aš ir grupė „Jazz Band Ball Orchestra“ rengs Palangos klube „Ramybė“, apims tradicinį Naujojo Orleano džiazą, bliuzą, džiazą, atliekamą Big Band stiliumi (taip pat žinomas kaip jump/boogie džiazas) ir sielos muzika. Kaip grupė mes siekiame atskleisti daug džiazo pusių ir kuo labiau sudominti publiką,“ – sakė atlikėjas.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook