Šiandien

Renginys įvykoJungtinis Vilniaus universiteto chorų koncertas

Aprašymas

Gegužės 18 d., 18 val. Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje vyks universiteto chorų „Gaudeamus“, „Virgo“ ir „Pro musica“ sezono uždarymo koncertas. Kolektyvai pristatys programą, sudarytą iš naujausių, taip pat šiemet aukščiausius įvertinimus tarptautiniame chorų konkurse „Juventus“ padėjusių pelnyti ir didžiausio pasisekimo tarptautiniuose projektuose užsienyje sulaukusių kūrinių.

Sezono uždarymo programą šiemet sudarys konkursinių pasirodymų kūriniai, ją papildys taip pat išskirtiniai – dar niekur chorų viešai neatlikti kūriniai. Koncerte girdėsime lietuvių kompozitorių Giedriaus Svilainio, Zitos Bružaitės, Donato Zakaro, Vytauto Miškinio, Juozo Naujalio, taip pat mūsų artimiausių kaimynų – lenko Piotro Janczako ir šiuo metu populiaraus latvių kompozitoriaus Eriko Ešenvaldo kūrinius. Kaip visuomet, koncertinėje VU chorų programoje bus ir netikėtumų, ir staigmenų, o kad kūriniai skambėtų dar labiau išskirtinai, bus išnaudojama unikali Šv. Jonų bažnyčios akustika, skambės antifona. Paskutiniame visų trijų chorų atliekamoje Eriko Ešenvaldo kompozicijoje „Stars“ visa daugiaskliautė bažnyčios erdvė be chorinių akordų taip pat prisipildys taurių bei ,,žvaigždynų“ garsiniais ir erdviniais sąskambiais.

Be meno vadovės Rasos Gelgotienės, koncerte diriguos taip pat chormeisteriai Ignas Garla, Indrė Veličkaitė ir Modestas Jankūnas.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook