Šiandien

Renginys įvykoLeon Beal ir Sax Gordon

Aprašymas

Grynų ir autentiškų R&B bei soul kūrėjų aptikti šiuolaikinių festivalių scenose yra gan sunku. Bet jų yra ir jie atvyksta į Lietuvą! Šįkart tai amerikietis viso pasaulio klausytojus žavintis Leon Beal – gimęs gospelo muzikos aplinkoje, augęs drauge su bliuzo ir soul tradicijomis, šiandien tvirtai perteikiantis klasikinio soul bei R&B galią.

Floridos Jasperio mieste (JAV) gimęs Leon Beal dainuoti pradėjo bažnyčioje, jaunystėje persikėlęs į Bostoną subūrė grupę „The Apostles“, koncertavo su „Ronald Ingram Concert Choir“, pasirodydamas drauge su žymiausiais amerikiečių gospelo muzikos herojais James Cleveland, „The Caravans“ ir Edwin Hawkins visoje JAV. Kita Leon Beal R&B įkvėpta grupė „Joy-Ful“ bendradarbiavo su legendomis „The Temptations“, „Blue Magic“, „Harold Melvin & The Blue Notes“, „The Whispers“, „The Stylistics“. Leon Beal taip pat turėjo garbės koncertuoti privačiuose renginiuose ne bet kam, o patiems JAV prezidentams Bill Clinton ir Barack Obama!

Lietuvoje Leon Beal pasirodys drauge su dažnu scenos partneriu saksofonistu Sax Gordon (JAV) ir grupe „Luca Giordano Band“ (Italija).

Ne kartą Lietuvoje lankęsis Sax Gordon iš Detroito yra vienas ryškiausių, niekam nuobodžiauti neleidžiančių saksofonistų. Amerikietiško R&B saksofono tradicijas plėtojantis atlikėjas savo agresyvaus ir emocionalaus stiliaus dėka tapo pagrindiniu šio žanro atstovu pasaulyje. Nepaprastai drąsus, ekstremaliai ekspresyvus bei rokeriškas Sax Gordon saksofonas dažnai balansuoja ties nuostabaus chaoso riba ir tai puikiai pasiteisina – jis yra tarp geidžiamiausių atlikėjų įrašų studijose, klubuose bei koncertų salėse, jį galima išgirsti daugiau nei šimte kompaktinių plokštelių.

Leon Beal balsas, jungiantis praėjusio amžiaus šeštojo dešimtmečio klasikinį soul, R&B ir šiandienos skambesį, veža! Šis brolis savo turtingu vokalu gali nuplėšti sceną ir priversti drebėti žemę, juo labiau kai pagalbos sulaukia iš Sax Gordon bei „Luca Giordano Band“. Tai klasiškas, stilingas, šviežios energijos skambesys pačia gryniausia savo forma – kviečiame nepraleisti šių vasaros šokių!

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook