Šiandien

Renginys įvykoRolandas Kazlas ir „Pakeleiviai“ POETAI ATEINA

Aprašymas

„Poetai ateina“ – iš tų koncertų, kurie palieka žymę. Pavasarį vykęs Rolando Kazlo ir „Pakeleivių“ turas po Lietuvos miestus su naujo albumo „Poetai ateina“ programa, daugeliui tapo tikru lietuviškos poezijos atradimu. Nelikus bilietų, žmonės skambino ir rašė laiškus, su vieninteliu klausimu: o gal... gal yra bent menkiausia galimybė patekti į koncertą-spektaklį, kuriame susitinka Poezija ir Muzika.

 

Rugpjūčio 2 d. Rolandas Kazlas ir „Pakeleiviai“ koncertą „Poetai ateina“ rengia Palangos koncertų salėje. Tai bus pirmas kartas, kai „Poetai ateina“ atkeliauja į pajūrį, ir vienintelis programos parodymas ten šią vasarą.

 

Koncertas „Poetai ateina“ – tikras įrodymas, kad mūsų kraštas yra tikrai turtingas savo poetais ir jų kūryba. „Daugelio poetų jau nebėra, tačiau jų eilės šiandien skamba, vadinasi jų poezija išlieka gyva ir tai yra mažas stebuklas“, – sako R. Kazlas. Šis spektaklis – koncertas tai – kelionė į Poeto Pasaulį.

 

Koncerte „Poetai ateina“ skamba: Algirdo Verbos, Roberto Danio, Vlado Šimkaus, Alvydo Valentos, Sigito Gedos, Jurgio Kunčino, Vaidoto Spudo, Tomo Arūno Rudoko, Almos Karosaitės, Antano Masionio, Valdemaro Kukulo, Henriko Čigriejaus, Antano Kalanavičiaus, Ritos Dambrauskaitės, Valdo Gedgaudo, Salio Šemerio, Juozo Erlicko eilės. Tai pat – visas muzikinis albumas „Poetai ateina“, kuriame – trylika dainų ir visų jų žodžiai taip pat – Lietuvos poetų.

 

Skrupulingai R. Kazlo parinktos eilės tarsi pačios jungiasi į vieną kūną. Ir tas kūnas maino pavidalą tapdamas tai švelniai melancholišku, tai grakščiai ironišku, tai vėl atverdamas savo giliausius sielos skaudulius. Taiklius R. Kazlo persikūnijimus papildo šešėlių teatras, kuris, kaip ir eilėraštis, tarsi jungia išorinį pasaulį su poeto kartais labai netikėtu ir sukrečiančiu vidiniu. „To negali žmogus padaryti mechaniškai: tik imdamas knygas, tekstus ir juos vieną prie kito dėdamas... Tai gali padaryti tik tas, kuris su tuo gyvena ir susigyvena“, – išklausęs koncertą, sakė dainų „Svetimas“ ir „Sutemos“ tekstų autorius poetas A. Valenta.

 

Koncerte R. Kazlas pasirodo su ištikimų savo „Pakeleivių“ grupe: Andriumi Daugirdu (bosinė gitara, vokalas), Jone Dambrauskaite (klavišiniai, vokalas), Audriumi Piragiu (gitara), Dainiumi Didžiuliu (gitara), Laurynu Čekeliu (klavišiniai, pučiamieji,vokalas), Žydrūnu Mockūnu (perkusija), Martynu Lukoševičiumi (mušamieji), Tomu Vaičiuliu (trimitas) ir kviestiniu pritariančiu vokalu – Žaneta Taurinskiene.

 

 

 

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook