Šiandien

Renginys įvykoEžiukas - Mažasis Princas kosminiame ūke

Aprašymas

...„Štai kokia mano paslaptis. Ji labai paprasta: matyti galima tik širdimi. Tai, kas svarbiausia, nematoma akimis“( A.de Sent-Egziuperi „Mažasis princas“)...

Jau tradicija tampa, kad vasaros metu „Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijoje“ eksponuojami mažųjų ateities kūrėjų (3-6 m.) – „Galeriuko“ edukacijų lankytojų - darbeliai, kurie, su menininkų pagalba, tampa įspūdinga temine instaliacija.

Šių metų meninė instaliacija, rengiama bendradarbiaujant su „Pojūčių teatro“ kolektyvu, kviečia lankytoją ne tik pamatyti, bet ir pajausti parodą. Tai interaktyvus spektaklis – ekskursija po parodą, įtraukianti mažuosius tapti ne tik stebėtojais, bet ir istorijos kūrėjais, jos dalyviais ir kartu leistis į pojūčių kupiną kelionę Mažojo Princo pėdsakais.

„Galeriuko tikslas“ - ugdyti savarankiškai mąstantį, žingeidų naujų meninių formų žiūrovą ir kūrėją, būsimą šiuolaikinio meno galerijos lankytoją ir taip plėsti meno ir kultūros vartotojų auditoriją.

„Pojūčių teatras“ – tai pirmasis Lietuvoje tokio tipo teatras, jau daug metų kuriantis vaizduotės keliones, įvairius, žiūrovą įtraukiančius spektaklius ir kūrybines dirbtuves, susijusias su visais įmanomais žmogaus pojūčiais – uosle, skoniu, rega, kvapu, garsu, prisilietimu, judesiu.

Galerijos direktorė Eglė Kielaitė

Meno vadovė Jūratė Stauskaitė

Idėjos autorė: Dovilė Stasiulytė

Edukatorės: Dovilė Stasiulytė, Vida Židonienė

Instaliacijos autorė: Šarūnė Pečiukonytė

“Pojūčių teatro” komanda: Karolina Žernytė, Šarūnė Pečiukonytė, Aistė Jančiūtė

Bilieto kaina vaikui plius lydinčiam asmeniui.

Paroda veiks iki rugsėjo vidurio

www.vaikugalerija.lt

Tel. +37061446911

Galerijos darbo laikas:

II – V 11 – 18 val

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook