Šiandien

Renginys įvykoDėmesio! Baletas

Aprašymas

Skirtas tarptautinei šokio dienai

„Dėmesio! Baletas“

Kasmet Tarptautinės šokio dienos proga Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto šokėjai publikai dovanoja įspūdingą šokio šventę. Nors tradicinio renginio forma kasmet kinta, jo tikslas visuomet išlieka tas pats - skatinti juos pažinti šią išraiškingą meno formą, turinčią unikalią savybę peržengti bet kokius rėmus.

Šį kartą Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokėjai publikai prisistatys kaip choreografai. O visa baleto trupė – kaip kūrybinga, ieškanti savitų, unikalių meninių sprendimų komanda, turinti savitą braižą.

Žiūrovai išvys Aurelijaus Liškausko, Annos Mariijos Shevchyk, Aušros Krasauskaitės-Berulės, Danylo Butenko, Daria Verovka, Eivos Dobilaitės, Viktorijos Galvanauskienės sukurtas choreografijos miniatiūras. Tai puiki proga jau patyrusiems ir debiutuojantiems šokėjams prisistatyti choreografų apmlua.

Šokio diena kalendoriuje atsirado 1982 m. balandžio 29 d., UNESCO Tarptautinės šokio tarybos (CID) iniciatyva. Šią dieną gimė ir prancūzų baletmeisteris Žanas Žoržas Noveras (1727-1810). Jis buvo žymus choreografijos meno reformatorius ir teoretikas, „šiuolaikinio baleto tėvas“.

Atlieka: Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baletas

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook