Šiandien

Renginys įvykoVyšnių sodas. Paskutinis kirtis | Jaunimo teatras

Aprašymas

Pagal Antono Čechovo pjesę
Režisierius: Kristian Smeds (Suomija)
Vaidina: Virginija Kelmelytė, Juozas Budraitis, Jonas Vaitkus, Vytautas Anužis, Gytis Padegimas, Paulius Budraitis, Benas Šarka, Aldona Bendoriūtė, Irina Lavrinovič, Rasa Samuolytė, Dainius Gavenonis.
Premjera: 2019 m. spalio 12 d.

2009-ųjų pavasarį suomių režisierius Kristianas Smedsas su būriu žinomų skirtingų kartų lietuvių teatro menininkų sename vasarnamyje, netoli Vilniaus surengė kelių savaičių kūrybinę stovyklą pagal Čechovo Vyšnių sodą. Iš jos išaugo unikalus meninis projektas, peržengęs teatro, kino, performanso ir kitų menų ribas. Lietuvoje, tame pačiame vasarnamyje, jis buvo parodytas vos keletą kartų 2009-aisiais ir 2010-aisias. Jo vaizdo transliacija vyko per Lietuvos televiziją ir viename didžiausių Vokietijos teatro festivalių Theater der Welt. 2011 metais Vyšnių sodas gastroliavo Vienos tarptautiniame teatro festivalyje ir buvo įvertintas kaip vienas įdomiausių tų metų festivalio renginių.
Šiandien ir vėl kyla klausimas – kur gali gimti meninė tiesa? Tokia tiesa, kuria galima būtų pasidalyti su kitais, – prieš dešimtmetį, pradėdamas Vyšnių sodo repeticijas, sakė režisierius Kristianas Smedsas. Šiandien, ieškodami atsakymo į šį klausimą, visi ano Vyšnių sodo kūrėjai susitiks rekonstruotoje Jaunimo teatro scenoje. Po savaitės repeticijų jie pristatys naują Vyšnių sodo versiją, skirtą būtent Jaunimo teatrui. Ji bus parodyta tik vieną kartą. Tai bus paskutinis šio Vyšnių sodo kelionės taškas.
Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook