Šiandien

Renginys įvykoTEATRALIZUOTA PROGRAMA „DIEVIŠKASIS MIKELANDŽELAS“

Aprašymas

Mažojoje salėje

MINDAUGAS ZIMKUS (tenoras)

PAULĖ GUDINAITĖ (fortepijonas)

DAIVA ŠKELEVAITĖ (aktorė)

„Dieviškasis“ (it. il Divino), taip amžininkai vadino Renesanso genijų – dailininką, skulptorių, architektą, inžinierių, poetą Mikelandželą Buonarotį (1475–1520).

Programoje remiamasi gausiomis monografijomis aprašančiomis Mikelandželo ilgo ir sudėtingo gyvenimo peripetijas. Tikra teatrinė drama, emocinga ir daugiaplanė. Sunkus kelias į meno aukštumas, „akmens atradimas“, aršūs, principiniai konfliktai su Romos popiežiais, šeimos vargai, tėvo ir brolių nesibiagiantys vaidai, profesnės ligos, pavydu grindžiama nesantaika su kitu Renesanso genijumi Leonardu da Vinčiu...

Ir daugybė ugningų meilių tiek vyrams, tiek moterims. Būtent jos ir įkvėpė Buonarotį kurti sonetus. Nedaugelis žino apie šią didžiojo menininko kūrybos briauną, jo sonetai nebuvo verčiami į lietuvių kalbą.

Poetė Violeta Šoblinskaitė, susižavėjusi Mikelandželo literatūriniais talentais, pasiryžo išversti tuziną jo sonetų, kurie ir skambės programoje.

Bendžamino Briteno vokalinis ciklas „7 Mikelandželo sonetai“ – itin retai atliekamas, reikalaujantis išskirtinės vokalinės technikos kamerinės muzikos perlas. Tenoras Mindaugas Zimkus turi viską, kas reikalinga šio ciklo įgyvendinimui: nepriekaištingas vokalas, aukšta žmogiška kultūra. Jam talkins pianistė Paulė Gudinaitė, kuri atliks ir kitus fortepijoninės muzikos kūrinius. Draminis programos krūvis, laiškai, dialogai gula ant aktorės Daivos Škelevaitės pečių. Programą praturtina video projekcijų takelis, kuriame bus išmoningai pateikti Mikelandželo tapybos bei skulptūros šedevrai.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook