Šiandien

Renginys įvykoPagal Kate DiCamillo knygą „Triušis Edvardas“ rež. Juliana Laikova

Aprašymas

Dėmesio! Spektalis „Triušis Edvardas“ nukeltas iš kovo 22 d. į gegužės 24 d., 12 val. Bilietai galios tie patys. Informacija dėl grąžinimų bus patikslinta.

TRIUŠIS EDVARDAS

pagal Kate DiCamillo knygą „Nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė“

PREMJERA 2019 m. balandžio 14 d.

Spektaklis rusų kalba su lietuviškais titrais

Į rusų kalbą vertė Olga Varshaver

Režisierė ir dailininkė – Juliana Laikova

Kostiumų dailininkas – Chetag Cabolov

Choreografė – Marija Siukajeva

Kompozitorius – Faustas Latėnas

Dramaturgė – Ingrida Ragelskienė

Šviesų dailininkas – Igor Fomin

Režisieriaus asistentas – Algimantas Kvietkauskas

Ar įmanoma išmokti mylėti ir ilgėtis tų, kuriuos myli? Tikrai verta rasti atsakymą į šį klausimą naujausioje Lietuvos rusų dramos teatro premjeroje „Triušis Edvardas“ pagal amerikiečių rašytojos Kate DiCamillo knygą „Nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė“. Šią knygą autoritetingas JAV žurnalas „School Library Journal“ įtraukė į šimtą geriausių visų laikų knygų vaikams sąrašą. Rašytoja mano, kad ne viskas vaikystės pasaulyje yra lengva ir džiaugsminga, todėl ir apie laimę, ir apie nelaimę suaugę žmonės su vaikais turi kalbėtis paprastai ir sąžiningai. Spektaklį „Triušis Edvardas“ Lietuvos rusų dramos teatre režisuoja maskvietė Juliana Laikova, prieš keletą metų laimėjusi geriausios jaunos dailininkės prizą. Galvodama apie mažuosius žiūrovus, menininkė kuria spektaklį, išskirtinį savo pasakiška, stebuklinga, fantazijos kupina atmosfera.

Spektaklyje „Triušis Edvardas“ žiūrovai susipažins su porcelianiniu triušiu, išmokusiu paguosti, išklausyti ir mylėti savo nepaprastos kelionės metu sutiktus artimus žmones. Geriausio pasaulyje lėlių meistro sukurtas gražuolis Triušis Edvardas ilgą laiką mylėjo tik pats save ir visai nesirūpino jį prižiūrinčios ir globojančios mergaitės Abilenos jausmais. Lemtingo atsitikimo metu Edvardas yra atskiriamas nuo jį mylinčios mergaitės ir netikėtai leidžiasi į nuotykių kupiną kelionę. Jos metu triušis išmoksta mylėti ir ilgėtis, pakeičia daugelio žmonių gyvenimus ir supranta, kad „visada turi ko nors laukti ir tikėtis. Turi gyventi viltimi. Tau turi rūpėti, kas tave pamils, ką tu vėl pamilsi“.

Po trečio skambučio žiūrovai į parterį neįleidžiami.

Ačiū, kad nevėluojate.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook