Šiandien

Renginys įvyko„Šokanti garsų jūrą“

Aprašymas

Koncerto „Šokanti garsų jūrą“ ir dueto aprašymas:

Duetas TUTTO A DIO

Greta Staponkutė – Rakauskienė (altas)

Augustinas Rakauskas (akordeonas)

Pasauliniuose konkursuose laurus skinantis alto ir akordeono duetas „Tutto a Dio“ yra vertinamas už charizmatišką ir širdį paliečiantį atlikimą, nuspalvintą profesionaliu ir kūrybišku muzikalumu. „Tutto a Dio“ tapo pirmaisiais Lietuvos atstovais prestižiniame konkurse „Trophée Mondial 2017“ Prancūzijoje pelniusiais pirmąją vietą konkurso istorijoje. Duetas yra pelnęs pirmąsias vietas tarptautiniuose konkursuose „Premio Internazionale di Castelfidardo 2017“ (Italija), „Coupe Mondiale 2018“ (Lietuva), Grand Prix „Sion-2014“ (Šveicarija).

Iš Lietuvos kilusių atlikėjų keliai susipynė 2012 metų vasarą, viešint Didžiojoje Britanijoje, kur kartu keliaudami, kurdami ir įgyvendindami bendras muzikines idėjas atlikėjai ėmė plėtoti koncertinę veiklą. Neįprasta klasikinių instrumentų, alto ir akordeono, kombinacija duete unikalus ir žavingas išskirtinumas Lietuvos ir pasaulio scenose. „Tutto a Dio“ savo atliekama muzika pakerėjo klausytojus ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje: Kalifornijoje, Meine, Floridoje, Niujorke, Baltimorėje, Niuhempšyre (JAV), Šveicarijoje, Latvijoje, Liuksemburge, Italijoje, Bulgarijoje, Graikijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Sofijos filharmonijoje Bulgarijoje.

Duetas kviečiamas dalyvauti įvairiuose tarptautiniuose renginiuose Europoje ir Amerikoje, taip pat LR ambasadose užsienyje. 2014 m. Europos Sąjungos dienų proga „Tutto a Dio” atstovavo Lietuvą renginyje „Rhythm of Europe Street festival“ Stambule (Turkija), koncertuota Lietuvos Generaliniame konsulate Niujorke, Jungtinėse Tautose Ženevoje, lietuvių bendruomenėse Los Andžele, Floridoje (JAV), Liuksemburge ir kt. 2018 m. duetas laimėjo Kultūros Tarybos stipendiją Lietuvos Šimtmečio koncertiniam turui, kurio metu buvo pristatytas 20 koncertų ciklas Europoje bei JAV.

Žingeidumas ir nuolatinis siekis tobulėti tai dar vienas ryškus „Tutto a Dio“ narių bruožas: Greta ir Augustinas baigę mokslus Lietuvoje vėliau tobulinosi Lozanos muzikos universitete Šveicarijoje, kur abu baigė dvejas magistro laipsnio studijas. 2019 m. abiems dueto nariams Lietuvos Kultūros ministerija suteikė meno kūrėjo statusą.

Nepraleiskite galimybės išgirsti išskirtinio dueto "Tutto a Dio" vasarišką, gaivių muzikos garsų pilną ir emocingą kaip jūra koncertą "Šokanti garsų jūra" Lietuvoje, Palangos kurhauzo salėje.

Koncerto programoje skambės kompozitorių Astor Piazzolla, Franck Angelis, Vladimir Tsytovič, Sulkhan Tsintsadze ir kitų kompozitorių kūriniai

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook