Šiandien

Renginys įvykoEUROPOS ROMANTIKAI

Aprašymas

Mažojoje salėje

EGLĖ STRUMSKYTĖ (sopranas, Lietuva)

ESTHER ABRAMI (smuikas, Prancūzija)

NICCOLÒ RONCHI (fortepijonas, Italija)

Programa:

Franz Schubert – Sonatina Nr. 1, D-Dur, op. 137

Johannes Brahms – Scherzo c-moll smuikui ir fortepijonui

Franz Schubert – Dainos „Muzikai“, „Upėtakis“, „Serenada“ „Tu esi ramybė“

César Franck – Sonata smuikui ir fortepijonui A-Dur

Robert Schumann – Daina „Atsidavimas“

Richard Strauss – Dainos „Vėlinės“, „Rytas“

Gustav Mahler – Daina „Aš esu pasaulis“

Sopranas Eglė Strumskytė laikoma viena geriausių jaunųjų Europos kamerinės muzikos interpretatorių. Ji dainavo gyvai televizijos transliacijos metu tokius kūrinius, kaip J. S. Bacho „Magnificat“, A. Vivaldi „Gloria“. E. Strumskytė taip pat dainuoja rečitalius su operos žvaigždėmis Charlesu Castronovu ir Erwinu Schrottu, ir pianistais Sarah Tysmann, Oscaru Lobete, Carlosu Aragonu, Žaneta Noreikiene, Agnes Wolf pačiose prestižiškiausiose Europos koncertų salėse.

Smuikininkė Esther Abrami apibūdinama kaip „kylanti žvaigždė“. Ji jau griežė pasaulio žymiausiose koncertų salėse: „Carnegie Hall“ Niujorke, „Royal Festival Hall“ ir „Barbican Centre“ Londone. Atlikėjai teko garbė dirbti ir su išskirtiniais muzikais, tokiais kaip Shmuelis Ashkenasi, Alexanderis Markovas, Regina Carter, Lewisas Kaplanas ir Charlie Siemas. Smuikininkė groja Carlo Giuseppe Testore 1700 m. Milane pagamintu smuiku, pavadintu Giovanni Grancino vardu.

Niccolò Ronchi yra jaunas italų pianistas. Jis labai vertinamas kritikų ir klausytojų už nepaprastą virtuoziškumą, puikią išraišką ir komunikabilią interpretacijų galią. 2006 m. jis laimėjo F. Chopino pianistų konkursą Romoje, išsiskyręs iš 60 varžovų iš viso pasaulio. N. Ronchi dalyvavo „Radio Classica“, „Radio Vaticana“, „Telepace“, „Teletutto“, „Radio Vera“, „Radio Brescia Sette“ ir kitų kompanijų muzikos įrašuose.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook