Šiandien

Renginys įvykoVIVA LA FIESTA

Aprašymas

Koncertas Viva la fiesta – tai gundančiai ugningas temperamentas, grakšti elegancija ir nevaržoma laisvė, tai gilūs jausmai, liūdesys ir svaigulio akimirkos su muzika, dainomis ir šokiais. Tai ispanų kompozitorių E. Granados, I. Albenis, F. Obradors, M. de Falja kūryba, užvaldanti net paties apatiškiausio klausytojo širdį.

Tai specialiai į koncertus iš Madrido atskridusi Sandra Domingo – išraiškinga ir energinga profesionali flamenko šokėja ir choreografė, teatro „Sandra Domingo“ įkūrėja. Tai jaunosios kartos operos solistė Agnė Stančikaitė, drąsiai kopianti į operos olimpą, pamėgusi ispanų muziką ir dalyvavusi teatralizuotuose koncertuose „Ispaniškoji sarsuela“, tai nuostabioji pianistė Nijolė Baranauskaitė, kurią myli visi Lietuvos dainininkai, nes jos pirštai, palietę klavišus, kuria stebuklus. Beje, ispanų muzika jai taip pat ne naujiena. Muzikos melomanai prisimena ją iš koncertų „De España vengo!“, tai koncertų moderatorė Irena Žilinskienė, kuriai ispanų muzika ypač artima, nes ji, subūrusi grupę „Ispanijos spalvos“, keletą metų džiugino Lietuvos miestų ir miestelių, dvarų ir muziejų salių klausytojus koncertais, trykštančiais ispaniškomis emocijomis.

Tad belieka džiaugtis, jog keturios moterys, suradę laiko ir didžiulį entuziazmą, nugalėjusį atstumą nuo Madrido iki Vilniaus, susibūrė tam, kad papasakotų santūriems lietuviams karščiu alsuojančias ispaniškos meilės istorijas, pažadinančias pačias įvairiausias emocijas.

Koncertas Viva la fiesta – reta proga klausytojui išgirsti šias atlikėjas kartu. Tad nepraleiskite progos.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook