Šiandien

Renginys įvykoMarius Macevičius „Prakeikta meilė“ (N-18) Rež. Agnius Jankevičius

Aprašymas

Dėmesio! Spektalis Marius Macevičius „Prakeikta meilė“ (N-18) Rež. Agnius Jankevičius nukeltas iš kovo 18 d. į gegužės 22 d. Bilietai galios tie patys. Informacija dėl grąžinimų bus patikslinta.

Marius Macevičius

PRAKEIKTA MEILĖ

Pagal P. Sanajevo apysaką „Palaidokite mane už grindjuostės“

Su lietuviškais titrais

Režisierius – Agnius Jankevičius

Dailininkė – Laura Luišaitytė

Spektaklis buvo įtrauktas tarp pretendentų į 2011 m. Auksinius scenos kryžius už geriausią pagrindinio vaidmens aktorę (Inga Maškarina) ir scenografiją bei kostiumus (Laura Luišaitytė).

2010 m. spektaklis laimėjo režisierės Dalios Tamulevičiūtės vardo festivalio pagrindinį prizą.

Tai – pasakojimas apie graudžiai juokingą vaikystę ir žmonių santykius – pasak spektaklio režisieriaus Agniaus Jankevičiaus – tokius, kokie jie neturėtų būti.

Spektaklis pastatytas šiuolaikinio rusų rašytojo ir kino režisieriaus Pavelo Sanajevo itin daug dėmesio ir diskusijų susilaukusios apysakos „Palaidokite mane už grindjuostės“ motyvais. Jo veiksmas nukelia į sovietmetį, į nedidelį šeimos ratą, kur močiutė (akt. Inga Maškarina) daugiabučio namo bute prižiūri dukters jai paliktą aštuonmetį anūką Sašą (akt. Valentin Novopolskij).

P. Sanajevo kūrinys – iš dalies autobiografinis. Autentiškus savo vaikystės įvykius autorius pavertė išraiškingu, komiškai absurdišku, tačiau kartu itin sudėtingu kūriniu. Paties autoriaus teigimu, tik parašęs šią apysaką, jis sugebėjo pagaliau atlesti savo močiutei. Pasak spektaklio režisieriaus – maestro Jono Vaitkaus mokinio – Agniaus Jankevičiaus, šeimos paslaptis viešinti kūryboje ir scenoje sugeba tik drąsūs. Tačiau jo teigimu, P. Sanajevo kūrinyje jį labiausiai sudomino ir sužavėjo ne dokumentalumas, bet „laiko ženklai ir gyvenimiška patirtis, kuri apauga žmogų tvirtai, kaip cementas, ir kausto jo tolimesnius poelgius“.

„Kūrėjai neaiškina, kas šiame kūrinyje teisus, kas ne. Jiems svarbu apnuoginti gyvą prakeiktos meilės nervą“, – teatrologė Daiva Šabasevičienė.

„Ne taip jau dažnai galime pasakyti „Štai, mačiau spektaklį apie paprastus žmones – tokius, kaip mes“, – teatro kritikas Ridas Viskauskas.

Premjera - 2010 m. kovo 6 d.

Po trečio skambučio žiūrovai į parterį NEĮLEIDŽIAMI.

Ačiū, kad nevėluojate.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook