Šiandien

Renginys įvykoBaltasis Kiras ir choras Varsa

Aprašymas

Gruodžio 19 dieną 18 val. grupė Baltasis Kiras kviečia į išskirtinį koncertą Alytaus kultūros ir komunikacijos centre. Šis koncertas bus ypatingas dar ir tuo, kad pirmą kartą Alytaus m. istorijoje kartu su Baltuoju Kiru vienoje scenoje susitiks ir kamerinis choras „Varsa“, todėl pasirodymo metu bus daug jausmingos muzikos, pozityvių emocijų ir artėjančių švenčių nuotaikos.

Baltasis Kiras – tai populiarus gyvos muzikos ansamblis, intensyviai koncertuojantis visoje Lietuvoje, festivaliuose, miestų šventėse, televizijų projektuose. Šiuolaikinė lietuviška estrada jungiama su jausmingu bliuzu, energingu rokenrolu bei plačiomis šypsenomis. Tik gyvai grojanti muzikos grupė Baltasis Kiras jau yra pasirodžiusi televizijos laidose „Auksinis balsas“, „Dainų daina“ bei „Mėnulio fazė“ bei yra grojusi didžiausiuose Lietuvos festivaliuose „Karklė“, „Galapagai“, „Granatos“, „Bliuzo naktys“ ir daugelyje kitų. Žymiausias Baltojo Kiro hitas „Lūpytės“ skamba įvairiose radijo stotyse bei net kelių lietuviškų filmų garso takeliuose.

Grupės Baltasis Kiras siela - charizmatiškasis lyderis Tautvydas Paulius Augustinas Augustinas. Aplink jį sukasi visa grupės kūryba, veikla ir koncertai. Baltasis Kiras save pristato kaip grupę, grojančią rokenrolo muziką, persmelktą lietuvių liaudies gimtojo sodžiaus ilgesio. Du muzikos albumus jau išleidęs kolektyvas šių metų rudenį ruošiasi pristatyti trečiąjį, ilgiausiai ruoštą, albumą, kuriame bus tiek jau koncertuose per keletą metų patikrintos, tiek ir mažiau girdėtos, pastaraisiais metais sukurtos ir įrašytos, dainos.

Alytaus kamerinis choras „Varsa“ skaičiuoja savo gyvavimo istoriją nuo 1972 metų. Žinomas kolektyvas susilaukė pripažinimo ir pelnė apdovanojimus Respublikinės dainų šventės konkurse, tarptautiniame konkurse-festivalyje Dižone (Prancūzija), tarptautiniame chorų konkurse „Cantate domino“, 56 tarptautiniame habanerų ir polifonijos konkurse Torevjechoje, Torrevieja (Ispanija), 52-ame tarptautiniame folkloro festivalyje „Fete du Houblon“ (Prancūzija). 2018 m. Gruzijoje, tarptautiniame konkurse „Auksinis delfinas“ choras gavo aukščiausią laimėjimą – Grand prix.

Nuo 2006 metų kamerinis choras „Varsa“ veikia Alytaus kultūros ir komunikacijos centre ir neabejotinai yra Alytaus miesto chorinės kultūros veidas.

Kviečiame visus praleisti magišką vakarą, kartu padainuoti, pasisemti gerų emocijų ir pasiklausyti gražiausių grupės Baltasis Kiras dainų.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook