Šiandien

Renginys įvykoTrumpų filmų programa I (Herzo Franko filmų retrospektyva) (Skalvija)

Aprašymas

Paskutinis nuosprendis

Augstākā tiesa

(Latvijos SSR, 1987, rusų k., latv., liet. subt., 68 min.)

Už dvigubą žmogžudystę Valerijus Dolgovas nuteisiamas mirties bausme. Mėginant atskleisti bylos aplinkybes ir norint suprasti žudiko psichologiją, pasirinkta tardymo forma. Girdime pasmerktojo pasakojimą apie praeitį, meilės stygių, jaunatviškas ambicijas. Iš provincijos į Rygą atvykęs Valerijus troško tapti lyderiu. Netrukus vaikinas įsisuko į nusikalstamą jaunimo grupuotę. Žudiko išpažintis priartina prie nusikaltimo šerdies. Iškyla klausimas, kas baisiau – nusikaltėlis ar jam skirta bausmė? (N-16)

Giesmių giesmė

Augstā dziesma

(Latvijos SSR, 1989, be dialogų, 10 min.)

Trumpametražiame Herzo Franko filme rodomas žmogaus atėjimas į pasaulį, kurį atspindi gimdyvės veidas – keičiamas džiaugsmo, meilės, skausmo, kančios išraiškų. (N-16)

10 minučių vyresni

Vecāks par desmit minūtēm

(Latvijos SSR, 1978, be dialogų, 10 min.)

Dešimties minučių trukmės filme režisierius stambiu planu filmuoja vaikų, stebinčių lėlių teatrą, veido išraiškas. Nespalvotoje juostoje nematome vietos, kurioje rodomas spektaklis. Lieka vien grynos emocijos, kurios matomos besikeičiančiose vaikų mimikose. Tai akys išsiplečia, tai kakta susiraukia, trūkčioja lūpos ar nurieda ašara. Per trumpą laiką filme parodoma, kaip meno patyrimai brandina vaikų širdis. (N-16)

20 d. – 18.30 Seansą pristatys kinotyrininkė Raisa Sidenova.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook