Šiandien

Renginys įvykoĮELEKTRINTA MUZIKA SU KWARTLUDIUM

Aprašymas

TARPTAUTINIS ŠIUOLAIKINĖS MUZIKOS FESTIVALIS „IŠ ARTI“

Lapkričio 16–22 dienomis

Mažojoje salėje

Atlikėjai :

ANSAMBLIS „KWARTLUDIUM“ (Lenkija)

Dagna Sadkowska (smuikas)

Michał Górczyński (klarnetas)

Paweł Nowicki (mušamieji)

Piotr Nowicki (fortepijonas)

Programoje:

Wojciech Błażejczyk – „Bendroji ansamblio ir elektronikos reliatyvumo teorija“

Krzysztof Wołek – „Sustiprinta, kas ten?“

Piotr Peszat – „Tikro gyvenimo įrodymas“

Tadeusz Wielecki – „Keli ansamblio ir laikrodžių atvaizdai“

Giedrė Pauliukevičiūtė-Dabulskienė – „Stiklas“ (premjera)

Veržlus, jaunatviškas, modernus ir žaižaruojantis idėjomis bei muzikos tembrų gausa. Kiekvienas jų koncertas – tai manifestas monotonijai, pasikartojimams. Taip būtų galima trumpai apibūdinti keturių muzikantų ansamblį „Kwartludium” (Lenkija), susibūrusį 2002 m. Kolektyvas nuo pradžių koncentruojasi į jauną muzikos autorių, savo šalies kūrėjus ir platesnius nei akademinė muzika stilius bei žanrus. Didelį dėmesį ansamblis skiria improvizacijai, kuri pagyvina koncertines programas, įneša netikėtumo efektą ir yra koncerto dinamiką lemiantis variklis. Tokiu būdu jaunieji muzikos atlikėjai į savo pasirodymus sėkmingai įjungia subkultūrų dvasią, programas nuspalvindami ne tik improvizacijomis, bet ir spalvingais vizualiniais sprendimais, elektroninės muzikos skambesiu. Sutelkę dėmesį šiuolaikinėms improvizacijoms „Kwartludium” ansamblis atitinkamai formuoja ir savo repertuarą, kuriame daug iškiliausių muzikinio avangardo meistrų (Karlheinz Stockhausen, Roman Haubenstock-Ramati, Bogusław Schaeffer, Cornelius Cardew ir Dubravko Detoni) grafinių ir intuityvios muzikos kompozicijų.

„Kwartludium“ ansamblį sudaro Dagna Sadkowska (smuikas), Michał Górczyński (klarnetas), Paweł Nowicki (mušamieji), Piotr Nowicki (fortepijonas). Kolektyvas nuolat dalyvauja prestižiniuose festivaliuose, kurių sąraše puikuojasi iškiliausi šiuolaikinės muzikos forumai – „Varšuvos ruduo“, „Musica Polonica Nova“ Vroclave, „Unsound“ Niujorke, „C3“ Berlyne, „Ensemble Europa“ Kelne, „Nuova Musiche Festival“ Palerme, Daegu tarptautinės šiuolaikinės muzikos festivalis, Pekino modernios muzikos festivalis, „Loop“, „Sonic Acts“ festivalyje Amsterdame, „Musica Viva“ festivalyje Lisabonoje ir daugelis kitų. Ansamblio koncertų geografinė amplitudė plati. „Kwartludium“ yra koncertavę Australijoje, Pietų Korėjoje, Kinijoje, JAV, Didžiojoje Britanijoje, Belgijoje, Nyderlanduose, Vokietijoje, Danijoje, Suomijoje, Norvegijoje, Italijoje, Portugalijoje, Slovakijoje, Sakartvele, Ukrainoje, Rusijoje ir Turkijoje. 2007 m. „Kwartludium“ tapo stipendijos „Jaunoji Lenkija“ programos laureatais. Festivalio programoje skambės mūsų kaimynų – lenkų muzika ir vienas lietuviškas kūrinys. Tai kompozitorės Giedrės Pauliukevičiūtės naujausioji kompozicija „Stiklas“, kurią autorė pristato kaip ašarojančio stiklo lietuje vaizdus.

Pažadinkite savo smalsumą ir įsitikinsite, kad įelektrintas vakaras gali būti gaivus, netikėtas dėl idėjų, tembrų įvairovės, sukurtos ir čia pat kuriamos muzikos.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook